Privacy verklaring

woensdag 18 juni 2008

Dag 14 en 15 en het is volle maan

Gisteren op dag 14 niet zoveel gedaan. De buikpijn waarover ze het hadden blijft gelukkig weg en de vloeiing ook. Toch een teken dat ze het heel goed gedaan hebben, maar wat niet is kan nog komen uiteraard. Ik weet dat ik mijn buikspieren niet teveel mag gebruiken dus dat doe ik ook niet. Zo geneest het alleen maar eerder. Ik loop dus niet teveel en neem de tijd om een boek te lezen.

Mijn knieën is echt een ander verhaal, ik kan amper lopen van de pijn en als ik zit of lig dan laten ze geen moment onberoerd om me te laten weten dat ze er zijn. Ze zeuren wat af, het is echt niet meer normaal. Ze blijven ook heel erg dik, het lijken wel opgezwollen pompoenen .

Nu is er in de tijd dat ik in Haarlem woonde door een specialist in het ziekenhuis gezegd toen ik met schouderklachten kwam, dat ik fibromyalgie had, maar verder onderzoek is er niet meer gedaan. Ook toen ik in Limburg terug ging wonen heb ik maar aangesukkeld en niet meer met de huisarts overlegd om eens langs een reumatoloog te gaan. Dus hoog tijd om eens langs de huisarts te gaan voor verder onderzoek, want niet meer kunnen lopen door de pijn is echt niet leuk.
Nu zal hij wel weer met ontstekingsremmende medicijnen aankomen en dan dient het volgende probleem zich aan, mijn lichaam kan daar niet tegen, mijn maag laat zich dan volop horen, maar misschien heeft hij daar dan ook weer iets voor.
In elk geval wordt dit verhaal nog vervolgd.


Vandaag dag 15 gaat nog steeds prima. De pijn aan de buik blijft nog steeds weg, het gestopt zijn met roken gaat wonderbaarlijk goed, over mijn knieën zwijg ik maar liever, anders hak ik ze er nog vanaf.

Vandaag wel een leuke dag, want het is weer volle maan dus tijd voor een maan ritueel vanavond oftewel esbat wat maanfeest betekend.
Elke volle maan heeft een andere naam en er zijn verschillende versies van hoe ze heten. De meest gebruikelijke voor deze maand is honingmaan/rozenmaan.

Ik laat Michiel straks wat roosjes af doen in de tuin om daarmee ons altaar te versieren. Een goede drank voor vanavond is mede, maar ik ga voor thee met daarin honing. Helaas ben ik niet in staat om nu honingkoekjes te bakken maar ik geloof dat Michiel vanmiddag nog een taart wil bakken, dan doen we daaroverheen maar een beetje honing gieten tijdens het ritueel. Het gaat ook om de gedachte.
Verder ga ik de kaarsen die we gebruiken inwrijven met rozenolie.

Thema is: Het oude heeft plaats gemaakt voor het nieuwe. De doelen die je had gesteld zijn nu vermoedelijk bereikt, maar klopt het wat je wilde? Is je leven in evenwicht? Zo nee, bedenk dan wat je kunt doen om dat alsnog te bewerkstelligen. Heb je wel bereikt wat je wilde, dan is het nu tijd om te gaan bedenken wat je verder te doen staat.

En uiteraard voorbereidingen treffen voor Litha (midzomerfeest) wat 21 juni is.
In elk geval zal het weer een mooi ritueel worden !


Geen opmerkingen: