Privacy verklaring

donderdag 1 juni 2006

Knoflook erbij


De 'koning der kruiden'  noemde Pythagoras de knoflook. Op muurschilderingen van oude Egyptische graven komt dit kruid voor als dodenoffer, in de handen van een priester. de doden gaf men een bol knoflook mee om de demonen af te weren.
De Grieken gaven hun vechthanen voor de wedstrijd knoflook te eten om ze onvermoeibaar te maken. Bergbeklimmers die een lange, vermoeiende tocht moeten maken, eten eerst knoflook. In sommige streken wreef men zijn borst, oksels en voetzolen in met het sap van knoflook, om zo de uitgezwete vermoeiheidsvergiften te neutraliseren.
In het lichaam verjaagt knoflook met martiale kracht alle kwade stoffen en ziektekiemen. Heeft men iets verkeerd gegeten of huizen er wormen of andere parasieten in de darmen, dan drinkt men een warm glas melk waarin een teentje knoflook heeft meetrokken tijdens het opkoken. De darmen worden gereinigd en kwade stoffen worden afgevoerd.
Onvermoeibaar, jeugdig en gezond blijft men door het dagelijks gebruik van knoflook. Kwalen die samenhangen met een vervuilde darm, zoals verzwakking van de nieren, leververschrompeling en ook hoofdpijn en slapeloosheid worden voorkomen. Doordat knoflook de bloedvaten die het hart voeden schoonhoudt en verwijdt, wordt een beginnende slagaderverkalking opgeruimd: het hart gaat langzamer kloppen, de bloeddruk daalt en kortademigheid verdwijnt. Ook tegen acne is knoflook goed: inwrijven met een vers teentje knoflook.
Knoflookelixer tegen bronchiale hoest. De ontsmettende eigenschappen van knoflook en honing worden gecombineerd in dit middeltje. Hak 8 knoflookteentjes fijn en meng ze met 4 eetlepels heldere natuurhoning. Neem elke twee uur een theelepel van het elixer.

Gisteravond zou ik eigenlijk een ander borduurwerk in handen nemen maar de kruidenlap riep ze hard dat ik er geen nee tegen kon zeggen . Ik heb dan ook de knoflook er maar opgeborduurd.

Yesterday I stitch the garlic on the herb sampler.


Geen opmerkingen: