Privacy verklaring

maandag 19 juni 2006

Kolibrievlinder

Lindy is vanmiddag naar de cardioloog in het ziekenhuis geweest en ze moet op 14 augustus terug komen. Eigenlijk zou ze eerder terug moeten komen maar vanaf die datum was de cardioloog terug van vakantie. Ze krijgt dan een hart echo en dezelfde middag ook een inspanningstest. De arts zag op het papier van het hartfilmpje dat er inderdaad sprake is van een hart ruis. Lindy hoeft zich geen direct zorgen te gaan maken en mag gewoon komende vrijdag op vakantie gaan, zolang ze maar niet teveel in de zon gaat zitten of zich te druk gaat maken (zijn die Spanjaarden even blij  ), ook mag ze weer vanaf morgen gaan werken, maar alleen halve dagen. De arts wil eerst kijken wat de testen op 14 augustus uitwijzen. Dus we wachten maar weer af ...

=======

Sinds een paar dagen komt er een diertje bij ons in de tuin en vliegt dan rondom de jasmijn waar hij/zij nectar uithaalt. Na enig speuren op internet blijkt het een kolibrie vlinder te zijn. We hebben kans gezien om hem op de foto te krijgen, hoewel die niet al te duidelijk is. Links van het lichtrose/witte bloemetje vliegt de kolibrievlinder. Je ziet hoe hij met zijn lange tong in het bloemetje zit.


De kolibrievlinder (Macroglossum stellatarum) is een dagactieve nachtvlinder uit de familie Sphingidae, de pijlstaartvlinders. Hij wordt ook wel de meekrapvlinder of onrustvlinder genoemd. De vlinder beschikt over een lange tong en is instaat om stil te hangen in de lucht tijdens het opslurpen van nectar. Omdat de kolibrie ook over dezelfde eigenschappen beschikt, heeft de vlinder de naam kolibrie vlinder gekregen.
De spanwijdte is ongeveer 4 tot 6 cm. De voorvleugels zijn grijsbruin, de ondervleugels zijn oranjegeel. Aan de brede staart zitten zwarte en witte plukken haar. De vliegtijd is van mei tot november in twee tot drie generaties. Het leefgebied strekt zich uit van Noord-Afrika, Europa en via China tot Japan. Op internet even een duidelijke foto van de kolibrie vlinder gevonden ...


Gisteren zijn we 's morgens al op tijd vertrokken naar Haarlem toe, want de zus van Michiel was jarig. Eerst gingen we naar de moeder van Michiel toe (die ook in Haarlem woont) om wat spullen af te zetten en natuurlijk om bij te kletsen en foto's laten te zien. Ter gelegenheid van onze trouwdag reeds enkele weken geleden, kregen wij tot onze grote verrassing van haar en Michiels andere zus een grote bos pioenrozen, die inmiddels heerlijk geurend in een vaas op de salontafel staat.


's Middags nog even een kort bezoekje gebracht aan een vriend van Michiel en daarna door naar Judith die jarig was. Ik had een paar weekjes terug een borduurwerkje gemaakt van een kat en een hond en had het nu verwerkt in een doosje waar theelichtjes inzaten als cadeau voor haar. Ze vond het erg mooi. Zo ziet het kistje eruit aan de bovenkant.
For Judith (Michiels sister) I made a pattern with a dog and cat and glue it on the top of a box, filled with little candles.


De binnenkant heb ik afgewerkt met een stofje waar dalmatiƫrs op staan.


Geen opmerkingen: