Privacy verklaring

woensdag 14 juni 2006

Dagje tuin

De afgelopen dagen was het warm, warm, warm hier in het zuiden en ik ben blij dat het vandaag ietsjes koeler was. Ook maar een beetje hoor want het is, en zeker binnen, nog broeierig en benauwd. Mijn dochter Lindy is ook naar het ziekenhuis geweest om bloed te prikken en om een hartfilmpje te laten maken, aangezien ze al een paar dagen een verhoogde hartslag heeft. Ze heeft het ritme van iemand die inspanning aan het verrichten is terwijl ze niets doet. Vrijdag ontvangt ze de uitslag. Dus even spannend.
De afgelopen dagen heb ik evengoed geborduurd, maar ik kan er geen vordering van laten zien omdat het voor een exchange is die in juli pas verstuurd wordt. Het was notabene een KERST exchange, dus ik heb met dat warme weer een kerst tafereel geborduurd . Even dacht ik nog ... lekker zo ter afkoeling een kerst tafereel borduren, maar dat was maar van korte duur.

=======

Wel heb ik een aantal mooie foto's gemaakt in onze tuin tijdens die warme dagen, die ik graag met jullie deel ... Als eerste de zomerjasmijn die momenteel in volle bloei staat en oh zo heerlijk ruikt.


Na de bloei dan snoeien we hem iets in anders wordt hij veel te groot. Aan de linkerkant zie je de roos die erdoor groeit.


De roos doet het prachtig, ook al staat hij in de schaduw van de zomerjasmijn.


En dan ... eindelijk na jaren heeft onze pioenroos wel te verstaan 1 bloem. Maar hij is schitterend en ik had de hoop al opgegeven dat er ooit een bloem in zou komen.


Her en der staan in de tuin ook wilde viooltjes, ze komen vanzelf en ze verrassen je steeds om hier en daar opeens te voorschijn te komen en ... ze blijven mooi !


Ook de dieren in de tuin hebben het warm, alhoewel deze merel de zon wel lekker vind. Hij zit heerlijk te zonnenbaden.


Sommige vogels zijn maar al te blij met de vijver in de tuin, want ze komen geregeld drinken. Zo ook dit koolmeesje.


Na de koolmees kwam een musje even verfrissing zoeken.


In de vijver zelf zwemmen de goudvissen, die als de zon volop schijnt zich graag verschuilen onder het blad van de waterlelie.


De waterlelie heeft inmiddels 8 bloemknoppen, die als de zon verdwijnt dicht gaan.


Als de zon de volgende dag weer gaat schijnen dan gaan de bloemen van de waterlelie weer open en kun je weer volop van ze genieten.


Libelles komen nu ook steeds weer naar de vijver om eitjes te leggen. Hier zag ik een groene libelle op de waterhyacinth.


Ook de honden hadden last van het warme weer, vooral Sinto na zijn dagelijkse wandelingen.


Bowy is de rust zelve en zoekt vaker de schaduw op zodat hij het niet zo warm krijgt.


Met Bob gaat het inmiddels alweer wat beter, hij gaat als we een korte wandeling maken ook mee. Hij hinkelt nog wel en loopt daardoor wat langzamer. Hij kan nog geen lange wandelingen maken.


Tussen het borduren van het kerst tafereel door heb ik wel even de mysterie afgemaakt die ik volgde op een borduurgroep. Hij is nu af, in zoverre dat ik er wel nog de namen om heen moet borduren. Eigenlijk zouden er de namen van de maanden rondom komen maar ik kies ervoor om er de 4 seizoensnamen rondom te borduren. Maar daar wacht ik even mee totdat ik weet wat ik met dit borduurwerkje ga doen. Het was een freebie van Sanman originals.

I finished the small mysterie that I have followed on a yahoogroup. It was a freebie from Sanman originals.


Geen opmerkingen: