Privacy verklaring

dinsdag 6 juni 2006

Heksenbol

De Heksenbol
Met ons trouwen vorig jaar (2-5-2005) kregen wij van de twee zussen van Michiel deze prachtige heksenbol cadeau, die sindsdien vrolijk in onze tuin staat. Omgegeven door de hosta en andere planten een mooi sieraad in de tuin. Heksenbollen zijn van glas geblazen en kunnen op een stok in de tuin gezet worden.
Een aantal symbolische functies:
- Een bruiloft was een goede aangelegenheid om een heksenbol te schenken om zo het bruidspaar veel geluk te wensen.
- Vroeger werden heksenbollen vaak gebruikt in de kruiden-  en bloementuin en op het erf om ziektes en tegenspoed te weren, en om pluimvee te beschermen tegen roofvogels.
- Werd de heksenbol bij het huis gezet dan was dit om kwade geesten te weren.


Vandaag op deze leuke datum 06-06-06 trouwen bekenden van ons. Mijn dochter Lindy is er vanmorgen vroeg al op tijd naar vertrokken ... helemaal naar Friesland toe. Ze sms-te me vanmiddag eventjes dat ze er ruim 4 uur over had gedaan met de trein, maar ze was er op tijd. Ze trouwen vanmiddag om 15.00 uur. Daar Michiel nu moeilijk vrij kon krijgen, zijn wij niet van de partij maar bij deze ... Tsjalling en Sandra, vanuit een zonnig Limburg wensen wij jullie een ontzettend fijne dag toe ! In gedachte zijn we bij jullie.

Geen opmerkingen: