Privacy verklaring

vrijdag 12 december 2008

Gevuld rendier

... maar niet op het kerstmenu hoor.  Nee het slaat op onze Yule boom. Ik noem het een Yule boom en geen kerstboom omdat wij kerst niet vieren maar wel Yule. Tenslotte is Yule het feest van het licht en er hoort ook een Yule boom bij met veel lichtjes en versieringen erin.
Ik heb hoofdzakelijk wat zelfgemaakte ornamentjes erin hangen en de rest is een mengeling van, van alles en nog wat. Lekker bont dus.
Okee, maar waar slaat dat gevuld rendier dan op ? Ik had niets om op de top van de spar te zetten totdat ik even rondkeek en het rendier ontdekte wat het hele jaar op de bank zit. Gewoon omdat ik rendieren enorm leuk vind.
Nu is dit eigenlijk een handpop dus het rendier is van onderen open en hij paste mooi op de top van de spar.
"Kijk", zei Michiel "dat is nog eens een gevuld rendier en niet eens op het kerstmenu". De meeste van jullie weten al dat wij prettig gestoord zijn, dus niemand zal hier van opkijken die bij ons binnenkomt.


Ik hoop dat het rendier het me niet kwalijk neemt
dat hij nu gevuld is met een sparretak.

Zoals ik al zei is Yule het feest van het licht wat betekent dat er nu steeds heel veel kaarsjes branden in ons huis. Overal staan kaarsen en leuke dingetjes waar theelichtjes inpassen.
Ook op het kleine kastje wat op de hoek van mijn eetkamertafel staat. Dit kleine kastje vonden we eens op een vrijmarkt en het is ontzettend handig om wat quiltspulletjes in op te bergen en direct bij de hand te hebben. Ook hier is weer een rendier te vinden, naast een heerlijke geurkaars.


Ik zit altijd aan de eetkamertafel te quilten en niet op de bank omdat ik op die manier volop werkruimte heb.
Bowy vind het dan ongezellig om alleen op de bank te liggen dus die neemt dan ook plaats op een stoel aan de eetkamertafel en doet gewoon daar zijn dutje.


Grrr ... ging het afgelopen zo goed met die duizeligheid, deze week was het weer een aantal keren goed prijs. Afgelopen dinsdag was ik terug bij de fysio en ze heeft me "verboden" om voorlopig te borduren. Ik had verteld dat als ik aan het borduren was die duizeligheid steeds terug kwam terwijl dat met quilten niet zo is. Blijkt dat je dan toch meer geconcentreerd bent op een klein stukje, dus borduren mag voorlopig niet.

Maar de andere dingen waarbij die duideligheid optreed kan ik niet vermijden, want het gebeurd ook met het afdrogen na het douchen, of iets simpels zoals boodschappen uit het rek nemen en in je karretje plaatsen, van de kleine nek bewegingen die je dan steeds maakt. Aan de pc zitten doe ik ook nog niet al teveel, vandaar dat ik nog geen weblog bezoekjes heb afgelegd. Ik krijg er onderhand iets van, want had toch een beetje de hoop dat door die fysio het beter zou gaan.

Maar goed, ik heb toch een paar dingen nog afgemaakt afgelopen week dus ik kan nog wat meer plaatjes laten zien en wordt het toch nog een gezellig blogje .

Dit kleine kerstquiltje heb ik gemaakt voor iemand die gek op beren is en ik wilde haar op deze manier wat liefde en warmte sturen tijdens deze maand die niet echt gemakkelijk is voor haar. Ze heeft al laten weten dat ze hem erg leuk vind en dat het quiltje inmiddels al aan de muur hangt.


Verder heb ik nog een kleine quilt gemaakt (Christmas stars; 60x60 cm) om op de rieten mand te leggen die in de kamer staat. Het patroon is Boxy stars van Quiltville, een enorm leuk blok om te maken en zo klaar. Ik heb wel de blokken direct aan elkaar genaait zonder sashings er tussen.


En wat heb ik gisteren gedaan ? Ik heb Rutje gemaakt !
Rutje het rendier, ik zag hem afgelopen dinsdagavond bij Truus hangen waar we altijd de quiltbee houden. Zij had hem net gemaakt en hing nu te pronken in haar kamer. Zoals ik al zei ben ik dol op rendieren dus ik keek even heel lief naar Truus en vroeg om het patroon want ik wilde heel graag ook zo'n Rutje maken.
Dus gisteren ging ik aan de slag en 's avonds was hij af. Aangezien er hier in de buurt nergens meer een wilgentenen krans te krijgen was in de maat die ik zocht, moest mijn pentagramkrans eraan geloven. In januari als Rutje naar boven gaat haal ik hem van de pentagramkrans af zodat die weer aan de voordeur kan hangen en haal ik komend jaar gewoon een nieuwe krans voor Rutje.

Nu willen jullie Rutje zeker zien of niet ? Maar ik waarschuw jullie al, Rutje blijft hier en wordt niet verstuurd !


Morgen gaan we al vroeg de deur uit richting Huissen om naar het Hobbiehoekje te gaan waar ik achtergrondstof ga uitzoeken voor mijn DJ blokjes waarover ik het in het vorig logje had.
Ik heb van alle 30 stofjes vandaag al een klein patroontje geknipt zodat ik van alle stofjes een klein blokje mee kan nemen om te zien welk stof er het beste bij past voor de achtergrond.


Oei, ik zie nu dat de foto een beetje gelig is van de lamp die erboven hangt, maar in het echt zijn ze zachter van kleur.
Nu maar hopen dat ik morgen slaag zodat ik nog dit jaar kan beginnen aan de DJ blokjes, alsof ik anders niets te doen heb.

Geen opmerkingen: