Privacy verklaring

zaterdag 27 december 2008

Beetje gehandicapt

Een beetje gehandicapt, zo voel ik me nu en dan zal ik blijven t/m dinsdagmiddag. De reden is dat ik vanaf vandaag t/m dinsdagmiddag mijn contactlens niet in mag doen.
Ik was afgelopen dinsdag bij de opticien en die heeft foto's van mijn ogen gemaakt omdat ik steeds het gevoel had dat mijn ogen achteruit gingen. Hij wilde ze opnieuw opmeten maar dat ging momenteel niet omdat mijn ogen te droog zijn. Er waren al kleine beschadigingen te zien op het hoornvlies van uitdroging. Nu moet ik dus een paar dagen mijn lens uitlaten in de hoop dat er meer traanvocht op gang komt en hij dan mijn ogen beter kan opmeten.

Nu heb ik iets van -7.75 dus je snapt wel dat ik zonder contactlens in niet erg veel zie. Daarbij is het zo dat ik maar in 1 oog een contactlens draag, omdat ik met het andere oog helemaal niets zie. Dat oog heb ik eens beschadigd toen ik een jaar of twee was en sindsdien kijk ik dus maar met 1 oog. Daar heb ik verder geen last van en kan met dat ene oog gewoon alles zien en zelfs handwerken.

Maar goed, nu moet ik dus mijn lens uitlaten en zie amper iets. Ik heb wel nog een bril liggen van toen ik 12 was, 34 jaar oud is dat ding. Echt stukje antiek !
Maar ik zet hem nu regelmatig op als ik iets moet pakken of zoals nu iets moet lezen en schrijven op de pc. De letters dansen wel wat voor mijn ogen want de bril heeft iets mindere sterkte maar ik kan me op deze manier toch iets behelpen. Beeldscherm knots voor mijn neus en dit logje gaat lukken.
Veel andere dingen zal ik de komende dagen niet op de pc doen, maar ik heb de Wicca boeken die ik van mijn petekind geleend heb onder handbereik en mijn quiltwerk. Als ik de bril afzet en het boek of quiltwerk vlak onder mijn neus houd, dan kan ik dat wel zien. Iets langzamer als normaal maar het gaat lukken hoor.


De afgelopen dagen zijn rustig en gezellig verlopen. Het was heerlijk om mijn dochter voor een paar dagen in huis te hebben en samen met haar Yule te vieren. Gisteravond is ze weer richting Delft vertrokken.

En is iedereen al goede voornemens of plannen aan het maken voor het nieuwe jaar? Ik wel hoor, tenminste wat quilt projekten betreft. Verdere voornemens maak ik niet want ik zie altijd wel wat het leven voor me in petto heeft.

Wat de quilt projekten betreft, in 2009 wil ik ...
- mijn aangepaste Dear Jane quilt afkrijgen dus dat betekent nog heel veel blokjes hiervoor maken.
- beginnen met de Red Delicious mysterie quilt die Esther organiseert en waar momenteel het 2e blok al van te downloaden is.


- Ook heb ik me opgegeven bij Crownstitches voor de Snowmen and Reindeer bluework quilt. Patroon is van Bird Brain Designs. Ze stuurde de nieuwsbrief en het was meteen liefde op het eerste gezicht... zo leuk is die quilt met 12 stitcheries en kleine buttons. Ik krijg elke maand een patroontje met button toegestuurd zodat hij in december in elkaar gezet kan worden. Ik wil dus ook elke maand bij binnenkomst van het patroon het direct maken zodat ik niet achter ga lopen met het maken van de stitcheries.


- Op het Costa forum wordt in februari ook nog met een myserie gestart waar ik me voor opgegeven heb.
- Bowy's quilt afmaken waar ik mee op de helft ben.

En meer ga ik me niet voornemen, hoewel ik ook met de Amish quilt heel graag wil beginnen. Misschien af en toe al een blokje tussendoor maar dat zie ik nog wel.
In elk geval ga ik me ook in 2009 zeker niet vervelen, dat woord staat niet in mijn woordenboek ! Ik moet eerder dingen schrappen door tijdgebrek.

Ik ben benieuwd wat voor plannen jullie allemaal hebben voor het nieuwe jaar.

Geen opmerkingen: