Privacy verklaring

maandag 24 juli 2006

Kerst in juli

Hoog tijd om weer eens een weblogje te schrijven, want het is alweer ruim 1 week geleden dat ik mijn laatste schreef. Dit komt omdat het nu ook zo'n mooi weer is, soms een beetje TE warm, maar dat hebben wij niet voor het zeggen. Moeder Aarde regelt alles zelf en wij hebben altijd nog de ventilator voor als wij het te warm vinden.
Eens even zien wat ik afgelopen week allemaal gedaan heb ... oja ... vorige week zaterdag (15 juli) had Bianca mijn kerst-in-juli exchange ontvangen en ze vond hem superleuk. Ja jullie lezen het goed ... KERST in juli. Sommige borduursters vinden kerstpatronen zo leuk om te maken dat er op een borduurgroep een uitwisseling plaatst vond met als thema Kerst en die werd dan verzonden in juli. Moet kunnen toch ? Hier is de hanger die ik maakte voor Bianca ...

This one I made voor Bianca for a christmas-in-july exchange. She realy liked it.


Ik had er ook nog een kaart bij gemaakt met een sneeuwpop erop, die Bianca (nadat ze me hierover prive mailde) omtoverde tot een onderzetter zodat ze hem elke dag kon zien.

=======

Verder zijn we die zaterdagavond (15 juli) naar mijn petekind geweest die een feestje gaf omdat ze geslaagd was. Als extraatje gaf ik haar 3 vreemde eenden die ik 'smiddags nog zag staan in een winkel. Ze spaart deze eenden namelijk en ik hoopte dat ze deze nog niet had ... s Avonds bleek dat ze er al EENDJE had van de drie maar ze ging hem toch niet ruilen, want ze vond ze er leuk. Met deze drie erbij heeft ze er nu ... 111, ik wist niet eens dat er zoveel verschillende eenden waren.


Op de zondag (16 juli) waren we uitgenodigd door een collega van Michiel voor een barbeque. We troffen er heel interessante mensen aan en deze middag was dan ook heel erg gezellig.

========

Dan nu ... onze onverwachte bezoekers die deze week ons huis binnen kwamen (onze deur staat voor iedereen open en je krijgt daardoor de meeste vreemde maar ook schitterende gasten in huis ). Zo zagen we van de week in de keuken boven het fornuis op de keukentegels deze mooie vijverjuffer zitten, ik denk dat hij een beetje de weg kwijt was en Michiel heeft hem netjes in een potje gedaan en buiten bij de vijver neergezet alwaar hij het volgens ons veel fijner vindt.


De dag erna kom ik in de woonkamer en zie op het gordijn deze mooie Atalanta zitten. Hij bleef een hele tijd zitten en we maakte er een leuke foto van, want zeg nu zelf ... hoe vaak komt het voor dat je een Atalanta in je woonkamer hebt. Ik zie dit dan ook als cadeautjes van de natuur. Ik heb het gordijn daarna wat omhoog gehouden zodat hij weer naar buiten kon, want daar kan hij heerlijk rondvliegen en zijn vriendjes opzoeken.


In de tuin zitten nu behoorlijk wat vlinders, voornamelijk het koolwitje. Michiel probeert ze steeds te fotograferen maar deze vlinders zitten niet vaak stil. Ze blijven aan het fladderen en Michiel heeft dan meer foto's ZONDER vlinder erop gemaakt dan MET vlinder erop. Maar ... hij geeft niet op en uiteindelijk wordt zijn geduld toch beloond.Wie zich wel goed liet fotograferen was de Dagpauwoog die heerlijk in het zonnetje zat tegen de muur van ons huis ... Wat een schitterend vlinder is die Dagpauwoog toch en voor ons was het de eerste die we deze zomer zagen en dan nog wel op de muur van ons eigen huis.


De afgelopen week heb ik praktisch buiten geleefd (wat wil je ook met zo'n mooi weer) en de pc is amper aan geweest. En wat heb ik buiten steeds gedaan ?
Genieten van onze tuin met al zijn vogels, vlinders en wat er nog allemaal zit en daarnaast .... geborduurd . Ik heb afgelopen week aan de spirit of the cougar gewerkt (die ik aan het maken ben voor "borduren voor gezondheid" en dus geveild wordt. De opbrengst is voor een goed doel). Ik heb dan ook heel wat steekjes kunnen maken en ben goed opgeschoten met dit borduurwerk.
Zo zag hij er vorige week nog uit ...

Last week I stitch on the spirit of the cougar and made many stitches. The first picture is from the last week and the second picture is from today. As you can see there is some progress.Zoals jullie zien .. ik heb dus niet stilgezeten. Deze week wordt er ook nog mooi weer voorspeld dus ik denk dat ik wederom niet veel aan de pc zal zitten maar in plaats daarvan bezig ben met steekjes te maken. Voor iedereen alvast een schitterende week toegewenst !

Geen opmerkingen: