Privacy verklaring

maandag 3 juli 2006

Au, wie prikt me zo

Gisteravond laat zijn we met de honden nog even naar een gebied gegaan waar we regelmatig met ze wandelen. Als je zo laat op de avond gaat kun je altijd mooie foto's maken, zeker van de lucht. De ene keer is hij mooi oranje, een andere keer is hij geel en gisteravond was hij prachtig rose ... Als je dat zo ziet dan verwacht je elk moment dat er elfjes aan komen vliegen


Het is een gebied net achter onze wijk en dat momenteel braak ligt. Het is de bedoeling dat dit stuk land bij het ernaast gelegen bedrijventerrien komt, maar dat zal nog wel even duren. Hoewel ... de laatste paar weken is een machine al het groen aan het platleggen. Hele velden vol met de mooiste planten liggen er nu ineens plat en dor bij. Waar de vlinders nu naar toe moeten weet ik niet, want het zat vol met de mooiste vlinders. Nu zie je er nog maar enkele die wat verdwaald rondvliegen.
Nu heeft Michiel er een handje van dat als we daar lopen hij ineens naar rechts of links draait waar helemaal geen pad is, nu liggen er ook geen echte paden omdat het een verlaten stuk grond is. Ik ben in elk geval op zo'n moment blij dat ik mijn spijkerbroek en stevige schoenen aan heb, want ik ben op zulke momenten al vaker door een modderige poel moeten gaan of zeer ongelijk terrein .
Gister koos hij een stuk uit waar het niet echt plezierig lopen was, want er kwam niet veel meer uit mijn mond dan .... au ... ieks ... oh ... ahhh. Voor mij keek Michiel om en zei: "Gaat het schat?" Mijn antwoord was dan ook: "Nee niet echt, die dingen steken toch". Michiel had het gepresteerd om zich een weg te banen door de vele distels die daar staan en die kunnen zo lekker steken door je broek heen. Die distels kijken er niet naar hoe dik je spijkerbroek is, ze rammen hun stekelige bladeren er gewoon doorheen of het niets is. Af en toe heb ik dan het gevoel dat als ik op dat moment uit mijn fles water zou drinken het er via mijn benen op de raarste plekken uit komt, ik voel me dan als een zeef door al hun prikken.
Doordat je dan echt op ze gaat letten zie je meteen dat het niet een en hetzelfde soort distel is maar meerdere en diegene die in bloei staan hebben ook nog hele mooie bloemen.



Ook al steken ze je flink als je ze aanraakt, ze hebben toch hun eigen schoonheid. Zeker als ze dan nog eens in bloei staan. Iets verderop zagen we een soort wat nog niet in bloei stond maar nu hele mooie knoppen heeft. We zijn zeer benieuwd wat voor bloem daaruit komt ... Gelukkig raakte deze distels mij niet want zie je hun stekels op de stengels, stel je voor zeg ... dan was ik toch helemaal leeg gelopen.

Kaardebol






Gistermiddag heb ik aan mijn deel 3 van de heirloom embroiderie mysterie gewerkt. Het werd tijd want deel 4 komt er binnenkort weer aan. Deze keer moesten we de eerste regel van een vers borduren, daarna een regel met scottish stitch en tenslotte een regel met de hemstitch en withdraw threads.

Yesterday I worked on my Heirloom embroiderie mysterie part 3 from Carol Tinson. We did the first line of the verse, a line with the Scottish stitch en the last line was with withdraw threads and the hemstitch.



Geen opmerkingen: