Privacy verklaring

vrijdag 5 mei 2006

Mickey voor troostquilt

Gisteren heb ik een Mickey geborduurd die bestemd is voor een troostquilt, die iemand aangevraagd heeft. Op een yahoogroep waar ik lid ben borduren we lapjes die voor verschillende quilts nodig zijn. De quilts zijn bestemd voor zieke kinderen en volwassenen of voor iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken bv. vanwege een ziekte.
Als iemand een quilt aanvraagt dan worden er wat persoonlijke gegevens gevraagd over diegene waar de quilt voor is, zoals waar hij of zij van houdt, zodat we een zo persoonlijk mogelijke quilt kunnen maken. Als de borduursters hun lapjes af hebben dan gaan de lapjes naar Judith die er een prachtige quilt van maakt of als zij er teveel onder handen heeft, naar een andere quilster. Als de quilt helemaal in elkaar is gezet, dan wordt hij naar diegene gestuurd waar hij voor bestemd was. Wil je er meer vanaf weten, je kunt alles lezen op http://www.troostquilts.nl/ waar je ook de komplete quilts ziet die al af zijn. Nu was er een quilt aangevraagd waar ze allemaal Mickey patroontjes voor nodig hadden, dus daar heb ik deze voor geborduurd.

Yesterday I stitch a square with a Mickey pattern. The square is for a Dutch group who makes charity quilts for sick children or adults or for somebody who needs mental support.


Het is ontzettend fijn om soms een lapje te borduren die voor een troostquilt nodig is, want om zo een steentje te kunnen bedragen aan een quilt die iemand troost zal gaan geven, is gewoon schitterend. Hieronder twee quilts die alweer enige tijd klaar zijn en waar ik ook een lapje voor geborduurd had, dit even als voorbeeld hoe ze eruit zijn gaan zien.
De middelste paarse orchidee heb ik geborduurd voor de mevr. Piek-Ardesch quilt.


I stitched the middle purple orchidee.


De voetballer helemaal rechts in de bovenste rij heb ik geborduurd voor de Sander quilt.


I stitch the football player in the top row on the right.

Geen opmerkingen: