Privacy verklaring

vrijdag 9 januari 2009

En nog een mooie BOM

BOM staat voor block of the month en veel ontwerpsters van quilts beginnen het nieuwe jaar met een gratis BOM. Dit betekent dat ze elke maand een nieuw gratis patroon plaatsen. Net als de sneeuwman die ik begin januari liet zien, die had Ellen van Ellie's Quiltplace geplaatst.
Nu krijg ik ook altijd de nieuwsbrief van Bunny Hill Designs. Ik vind haar patronen erg mooi en was dan ook blij verrast dat ook zij met een BOM begint. 


Ik zou eigenlijk eerst een DJ blokje maken maar ik vond het januari patroon van Bunny Hill Designs (klik) zo leuk dat ik het maar eerst gemaakt heb, dan is het klaar voor de volgende komt in februari.
Ze gaat 12 maanden een basket patroon uitbrengen. Elke maand is de basket gevuld met iets anders. Deze maand was de basket gevuld met een sneeuwpop en sterren. Ik ben nu al benieuwd wat er volgende maand in de basket zal liggen.


Michiel was met kerst 2 weken vrij en hij heeft toen de zolder opgeruimd. Dit was ook wel nodig want er lagen best een aantal spullen die we niet meer gebruiken maar die wel nog heel goed waren. Die spullen heeft hij afgegeven bij de Goede doelen winkel die het weer verkoopt en de opbrengst is bestemd voor een weeshuis in een derde wereld land.

In elk geval kwam hij ook een grote wijnkist tegen die daar nog lag en ik wist er gelijk raad mee. Ik heb namelijk al mijn naaigaren in een mand liggen en telkens weer als ik een bepaalde kleur zoek voor applicaties dan zoek ik me suf en al die draadjes komen weer in de knoop. Maar nu had ik een geweldig idee en het was nog een gratis ook.
Ik sneed van karton repen en vouwde ze dubbel, daarna stak ik een aantal ervan in de wijndoos zodat ik vakken kreeg en zo kon ik mijn klosjes op kleur sorteren en in een vakje leggen. Nu liggen dus alle klosjes op kleur en als ik nu een kleur zoek dan heb ik hem in zeer korte tijd gevonden.
Alleen de wit, grijze, beige en bruintinten pasten er niet meer in maar ik kom vast nog wel zo'n kist tegen op een rommelmarkt en dan gaat hij zeker mee.


De winter houd maar aan en de sneeuw blijft goed liggen. Het is hier echt koud buiten in Limburg. Zondag zijn we toch van plan om met de honden naar het bos te gaan. Ik ga me zeker een warme lange onderbroek aantrekken van Michiel (die draagt hij tijdens de winterperiode als hij in de loods werkt) onder mijn spijkerbroek anders ben ik erna volledig stijf van de kou. Ik ga zeker mijn fototoestel niet vergeten want met al die rijp nu aan de bomen moet het in het bos schitterend zijn.
Op de garagedeur zit ook heel dun ijs en wat ziet dat er toch mooi uit.

 

Geen opmerkingen: