Privacy verklaring

maandag 26 januari 2009

3x Dear Jane en ...

En dan zijn er toch weer 3 blokken klaar van de Dear Jane, hoewel ik in het weekend er niets aan gedaan heb, maar daarover zo meteen meer.

Blok 21 is door mij uitgekozen en dat werd M5 - Mother's Point. Het bestaat uit maar 18 stukjes en was dus best snel klaar.


Michiel ging voor een spannend blokje, tenminste als ik op de naam af ga. Het is E12 - Mary Ruth's Corset en als ik dan naar dat blok kijk dan denk ik dat dit corset niet gemakkelijk gezeten heeft.
Wel een leuk blok om te maken en het bestaat uit 28 stukjes.


En toen ging mijn hand weer in het doosje om een volgend papiertje eruit te nemen en te kijken welk blok ik nu mocht maken.
Eruit kwam K13 - Brandon's Star en dit bestaat uit 25 blokjes. Met het snijden van het stof heb ik er wel opgelet dat de ruit in dezelfde richting loopt anders vond ik het geen gezicht.


In het weekend dus geen DJ blokken gemaakt, maar wat dan wel .... ?
Naast het me goed belabberd te voelen (en nog wil die griep niet echt goed doorzetten) ben ik in de weer geweest met EQ5, een quiltprogramma.

Daarin heb ik 48 blokken gevonden die ik leuk vind om in een quilt te verwerken. Ik heb laatst bij Magdaleentje stofjes besteld, ze had allemaal mini setjes op haar site staan die ik erg leuk vond en die goed bij elkaar passen. Het waren allemaal kleine lapjes met roosjes, streepjes, ruitjes, krullen etc. Lekker zoet van kleur en niet iets wat ik normaal bestel maar ik vond ze erg mooi.

Ik ga er een 1-persoons quilt van maken die ongeveer 2.10 x 1.70 m. wordt. Er komen 8 rijen met 6 blokken wat een totaal maakt van 48 blokken. Allemaal verschillende blokjes en steeds 1 van bovenstaand lapje gecombineerd met een achtergrondstofje, een beetje zoals de Dear Jane, alleen nu heb ik de blokken zelf uitgezocht.
Ik laat ditmaal niet de stofjes van te voren zien die ik ervoor ga gebruiken, dan blijft het voor jullie een verrassing wat er steeds komt.
Het enige dat jullie nu weten is dat hij lekker zoet van kleur wordt en de naam van deze quilt zal daarom zijn: Fairy Sweet (leuke woordspeling van Michiel). Maar eerst deze week op pad om een bijpassend achtergrondstofje te kopen en als ik die heb dan zien jullie vanzelf het 1e blokje verschijnen.


Geen opmerkingen: