Privacy verklaring

zondag 30 april 2006

Beltane

Beltane wordt traditioneel op de avond van 30 april gevierd (het wordt ook wel mei-avond genoemd). Beltane luid het begin van de zomer in. Beltane is de viering van de eenwording van God en Godin. Met hun heilige huwelijk brengen zij de gift van leven. In de natuur zien we overal om ons heen de paringsdrang, de vruchtbaarheid en bevruchting.
Het is ook een feest van vuur. Na zonsondergang werden er overal vuren ontstoken. Vee werd tussen twee van zulke vuren door gedreven om vruchtbaarheid te garanderen. Beltane is, net als Imbolc en Ostara, een vruchtbaarheidsfeest.
Tijdens Beltane werd er om een met rode en witte linten versierde meipaal (een fallussymbool) heen gedanst. Beltane was dan ook een seksueel gericht feest. Jonge stelletjes gingen tijdens Beltane de velden en bossen in om de liefde te bedrijven. Dit om de vruchtbaarheid (symbolisch) over te dragen aan de velden en bossen.
Tijdens Beltane vinden veel handvastingen (heksenhuwelijk voor een jaar en een dag) plaats. Dit omdat het een vruchtbaarheidsfeest is.

Bealtaine celebrations would begins at sundown of april 30 and marks the start of Summer.
It is a time to celebrate new life in all its forms, and the time when the Goddess and the God are united in sacred marriage, their relationship consummated, an act which symbolically fertilizes the animals and crops for the coming.



Gisteren zijn we naar de vrijmarkt geweest, hoewel het in het begin nog regende, klaarde het later op en scheen de zon. Het was behoorlijk druk, ondanks het niet zo mooie weer. Ook heb ik gisteren een kaartje gemaakt voor mijn dochter Lindy die op 2 mei 20 jaar wordt. Omdat ze graag naar feesten en party's gaat heb ik gekozen voor een dame die in een cocktailglas ligt.

Yesterday I made a birthdaycard for my daughter Lindy, she's going to be 20 on may 2. She loves party's so I choose for a girl lying in a cocktailglas.

Geen opmerkingen: