Privacy verklaring

vrijdag 21 april 2006

Een hondenleven

Gisteren druk bezig geweest met borduren en het heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik heb de RR van Lindy helemaal af en ik vind hem leuk geworden ...

Yesterday I stitched a round robin for my daughter. I was the last one on this RR
to stitch something for her. She had cultures as a theme, so I stitch 4 little patterns for her.


Voor wie niet weet wat een RR (Round Robin) is volgt hier een kleine uitleg ...
Je bent met een aantal personen, ik neem als voorbeeld 9 personen, dus dan wordt het een 9 persoons RR (uiteraard kun je dit ook doen met 4, 6 of 12 personen). Nu je dan weet dat het een 9 persoons is, nemen elk van deze 9 personen een eigen lap borduurstof en verdelen hierop 9 vakken van max. 80 x 80 kruisjes, anders worden de motieven die je erop moet borduren wel erg groot en het moet ook leuk blijven nietwaar?
Sommige borduren alleen een rand van stiksteekjes en weer andere maken een echt versierde rand. Ze kiezen elk ook een eigen thema uit, dat kan echt van alles zijn, zoals beren, vogels, culturen, vlinders, disneyfiguren, sneeuwpoppen, kerst ... ga zo maar door. Als je dan je lap in vakken verdeeld hebt en je een thema hebt, dan borduur je op je eigen lap een motief van je thema. Lindy had dus culturen en ze borduurde op haar lap een dreamcatcher (op de foto het middelste vak), dan wordt de lap doorgestuurd. Dit kan zijn elke 4 of elke 6 weken.

And here you can see the RR finished. My daughter Lindy loves it very much.


Je hebt dus een lijst met 9 personen en elke 4 of 6 weken stuur je de lap naar diegene die onder je staat op de lijst. Lindy stuurt haar lap dan bv. naar mevrouw B. en ze krijgt van diegene die boven haar op de lijst staat (mevrouw A.) de lap van mevrouw A. die bv. als thema sneeuwpoppen heeft.
Lindy heeft nu dan 4 of 6 weken de tijd om een sneeuwpop in een vakje te borduren op de lap van mevrouw A. Is de tijd daar dan verstuurt ze de sneeuwpoppen lap verder naar mevrouw B. die op haar beurt er een sneeupop op gaat borduren.
Zo gaat dat dus 9x gebeuren, zodat uiteindelijk in elk vakje op ieders lap een borduurwerkje staat. Na afloop krijgt iedereen zijn eigen lap met 9 borduurwerkjes terug. Het is ontzettend leuk om te doen en inmiddels heb ik zelf ook al verschillende RR's achter de rug. Momenteel ben ik nog bezig met 2 RR's. Eentje heeft het thema fruitbeertjes van Lorri Birmingham en de ander heeft als thema Country Companions. Een dezer dagen verwacht ik mijn andere RR met thema Engelse kerstfiguurtjes thuis want die is nu ook afgelopen.
En dan nu even een plaatje naar aanleiding van de titel .. een hondenleven.
Ik heb me vaak afgevraagd wat ze ermee bedoelde als iemand zei ...die heeft een echt hondenleven, maar nu ik deze foto genomen heb van Bowy, onze jongste jack russel wordt het me wel heel duidelijk.

I was wondering what they all mean when they are saying... a dog live. But when I look at this photo of my youngest jack russel Bowy I think I know !


Geen opmerkingen: