Privacy verklaring

woensdag 1 oktober 2008

Witchy's BOO-tanic garden

Eindelijk is het dan zo ver, ik kan mijn quilt laten zien die ik voor de quiltwedstrijd heb gemaakt die uitging van Ellie's Quilplace. Ik kreeg gisteren al via email te horen dat ik de 2e prijs gewonnen had. Geweldig nietwaar?
Op haar website zijn ook de andere inzendingen te zien, die ik ook echt heel leuk vind.

En hier is hij dan, mijn Witchy's BOO-tanic garden (botanic garden = plantentuin maar dit is een leuke woordspeling erop). De afmeting van de quilt is 87 x 56 cm.


Het is een mengeling van quiltblokjes, stitcheries en applicaties. Ik heb alles met de hand gemaakt en de stitcheries zelf getekend aan de hand van plaatjes uit boeken.





Tegen het hek met de kat staat een ECHT bezempje, mocht de quilt is uitgewassen worden dan kan ik hem er zo afhalen, hij zit maar met 2 steekjes vast maar ik vond het wel een leuk idee.


In de rand rondom heb ik pompoenen gequilt. Voorwaarde was dat je 2 van de 4 motiefjes gebruikte die Ellen stuurde. Ik gebruikte het vogeltje (zit op het staande bord pumpkins), deze heb ik geappliceerd en ik heb het hartje gebruikt, deze heb ik verwerkt in de stitcherie bleeding hearts.


Dit is mijn eerste eigen ontwerp. Normaal werk ik volgens bestaande patronen en ik zeg altijd van mezelf dat ik geen fantasie heb om zelf iets te bedenken, maar met dit ontwerpje heb ik mezelf toch bewezen dat ik het kan. En ik vond het nog leuk om te doen, dus jullie kunnen er meer verwachten.


Hier nog een close-up van de geborduurde kruiden. Inmiddels hangt de quilt al een tijdje in mijn huiskamer en ik vind hem nog steeds erg leuk om naar te kijken.


Geen opmerkingen: