Privacy verklaring

maandag 6 oktober 2008

Regenachtig weekend

Wat heeft het toch geregend het afgelopen weekend en de wind ging ook flink te keer ... de bladeren vlogen door de lucht.


Zaterdag zijn we naar Helmond gegaan. Eerst even naar Fairyland, waar ik een paar kaarsen kocht (zwarte en oranje) om te gebruiken bij ons Samhain ritueel op 31 oktober.
Daarna nog even bij de wereldwinkel binnen gelopen waar we een hele mooie stenen pompoen zagen staan. Inmiddels staat hij bij ons op de kast.


Daarna zijn we bij Gerry (die ook altijd naar onze quiltbee komt) koffie gaan drinken. Voor Joep, de hond van Gerry, had ik 2 hondenkluifjes meegebracht want het was tenslotte dierendag.

Op zondag regende het nog meer en wat doe je dan, juist binnen blijven. Michiel heeft zich uitstekend vermaakt met het spelen van Zelda op de Wii en ik heb flink gewerkt aan een quilt.
Maar bij regenachtig weer hoort wel een stuk lekkere cake, dus ik dook de keuken in voor het maken van een bosbessencake.

Bosbossencake

240 gr. zachte boter
240 gr. basterdsuiker
240 gr. zelfrijzend bakmeel
4 eieren
3 zakjes vanillesuiker
mespunt zout
klein potje bosbessenjam
bakvorm met inhoud 1 1/2 liter.
 

Bereiding:
Roer, boter, suiker, vanillesuiker en zout goed door elkaar. Voeg één voor één de eieren erdoor. Klop tot de massa gelijkmatig is.
Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe.


Besmeer een vorm met boter en bestuif deze met meel. Doe het deeg in de vorm, maak in het midden een gleuf en doe hier iets bosbessenjam in.


Plaats de vorm in de onderste helft van een matig warme oven (125-150 graden) en bak de cake in ongeveer 1 uur gaar en bruin.


Eet smakelijk !

Geen opmerkingen: