Privacy verklaring

woensdag 2 augustus 2006

Lammas / Lughnasadh



Lammas word  gevierd rond 1 Augustus. Het is het oogstfeest. Lammas is één van de oudste feesten en viert de wedergeboorte en de regeneratie. Vrouwen en mannen vieren de Godin als bron van het leven en offeren haar het eerste graan en de eerste vruchten. Er word gedankt voor de oogst die de natuur ons gaf.
Je hoeft niet over een akker te beschikken om een oogstfeest te vieren.
Jij profiteert namelijk ook mee van de oogst. Daar kan natuurlijk om gedankt worden. Ook staat het feest voor de dood van de God Lugh (Keltische zonnegod). Tijdens dit feest word het huis vaak versierd met graanhalmen en worden er broodpoppen gemaakt.
Een hele mooie gewoonte is het dat iedereen de mooiste vrucht meebrengt naar het feest. Van deze vruchten wordt een salade gemaakt en gezoet met honing - het symbool voor de zoete kant van het leven.

=======

Gisteren heb ik geborduurd aan de tweede laaf voor de RR02 van Tineke en zojuist heb ik de laatste stiksteekjes gemaakt. Ditmaal was het een zittende laaf tegen een boomstronk, die heerlijk zit te genieten. Ook deze stond er heel snel op en ik vind hem heel leuk geworden.


Geen opmerkingen: