Privacy verklaring

vrijdag 6 oktober 2006

Halloweenquilt

Begin september vertelde ik dat we, toen op weg naar Haarlem waren, een tussenstop hadden gemaakt in Amstelveen om de quiltwinkel "de lapjesgaard"   (http://www.delapjesgaard.nl/) te bezoeken. Ik kocht daar toen een aantal lappen halloweenstof. Maar wat ik er niet bij vertelde was dat er in die winkel een hele mooie halloweenquilt hing, Michiel en ik vonden hem gelijk prachtig en we vroegen of die te koop was. De mevrouw vertelde dat dat helaas nog niet mogelijk was zolang zij de halloweenpanels nog in de winkel had liggen voor de verkoop. De panel is het middelste gedeelte van de quilt met een mooie afbeelding erop.
We spraken af dat ik over een tijdje haar eens zou bellen of ze al alle panels verkocht had en ik zodoende die quilt kon kopen. Michiel en ik hadden een prijs in gedachte voor die quilt maar de mevrouw kon nog geen prijs noemen omdat ze het nog uit moest tellen wat hij moest kosten.
Zo gingen er dus een paar weken voorbij totdat ik haar mailde met de vraag of ik een foto kon krijgen van de quilt, zodat ik de rand eens goed kon bekijken. Ik wilde namelijk voor de andere heksenpanel die ik hier thuis heb ook zo'n rand maken. Ze schreef me terug dat ze de foto ging maken en me toe zou sturen per post. Ik mailde toen terug met de vraag of ze nog panels had, anders mocht ze die er een bij doen want dan ging ik hem wel zelf maken, ook met het idee dat de kant en klare quilt teveel geld moest kosten als die te koop was.
Ze mailde terug dat de panels inmiddels allemaal verkocht waren, maar ik kon eventueel de kant en klare quilt kopen en ze schreef het bedrag in de mail. Ik dacht even dat ik van mijn stoel af viel ..... NIET omdat de prijs zo hoog was ... maar van de prijs wat hij moest kosten want de prijs die zij ervoor vroeg was de helft van wat wij in gedachte hadden .... dus daar hoefde ik niet lang over na te denken en ik mailde haar snel terug om haar gegevens te vragen zodat ik het geld kon overmaken. Zo gezegd en gedaan en vandaag ging de bel en werd me het pakket overhandigd. Natuurlijk hebben Michiel en ik eerst even gezwijmeld voor hij op de foto mocht want wij beide vinden hem TE GEK.

Rondom het panel is een rand met logcabin blokken




close-up van de logcabin rand


De hele rand is gemaakt van allerlei verschillende
halloweenstofjes en steeds zie je weer een ander stofje.

Ik ga er een tunnel achterop naaien zodat hij mooi aan de muur kan komen te hangen en niet alleen in de maand oktober maar het hele jaar door.

Geen opmerkingen: