Privacy verklaring

zaterdag 14 maart 2009

Wat geur al niet kan doen

Geur heeft invloed op onze gedachten, gevoelens en emoties. Aromatherapie is een natuurlijke manier om de vitaliteit te verbeteren. Het brengt positieve energie, inspiratie, creativiteit en productiviteit met als eindresultaat harmonie en balans in lichaam en geest.
In Amerika maken veel bedrijven gebruik van aromatherapie op kantoor. Het is een natuurlijke manier om de vitaliteit te verbeteren, de productiviteit te verhogen, stress te verminderen, ziekteverzuim terug te dringen en een prettige sfeer te creëren voor de werknemers.


- Geuren voor positiviteit: citroen, grapefruit, mandarijn, limoen, cipres, petitgrain, geranium, wierook en rozemarijn.

- Geuren voor prestatiet: rozemarijn, citroen, citroengras, pepermunt, grapefruit en bergamot.
- Geuren voor creativiteit: bergamot, citroen, wierook, cipres en geranium.
- Geuren voor concentratie: rozemarijn, eucalyptus, citroen, pepermunt, sinaasappel en limoen.
- Geuren voor sfeer en een welkom gevoel: sinaasappel, lavendel, mandarijn, geranium, rozenhout en bergamot.


Ons reukzintuig is ons sterkste zintuig. De reukreceptoren in onze neus zijn in staat 10.000 geuren te herkennen. Deze reukreceptoren staan in directe verbinding met ons emotionele brein. Geur heeft dus invloed op je stemmingen en emoties.
Emoties ontstaan vóór gedachten, 75% van onze beslissingen zijn gebaseerd op emoties. Secretaresses maken met citroengeur 54% minder fouten op de werkplek. Citroenolie bevordert de weerstand en draagt bij aan een frissere lucht.


Geen opmerkingen: