Privacy verklaring

vrijdag 8 september 2006

Heksenquilt

Toen we afgelopen weekend in Haarlem waren, overhandigde Wil (de moeder van Michiel) mij alvast het cadeau wat ze voor mijn verjaardag heeft gemaakt. Nu ben ik pas op 2 november jarig, maar ze gaf het nu al zodat ze het niet mee hoeft te nemen met de trein als ze dan komt. Toen ik het uit had gepakt bleek het een schilderij te zijn van Sinto en Bowy, wat ze geschilderd had aan de hand van een foto van die twee. Je haalt ze er gelijk uit en de schilderij lijkt heel goed op de foto.
Dit is de foto ...


 En dit het schilderij ...



 Het schilderij hangt hier nu aan de muur en ik ben er verrukt van ... ik vind het echt een prachtig cadeau, gekregen van een ontzettende lieve vrouw ... mijn schoonmoeder !

 =======

 Even een update over mijn pompoenen ... hoewel het geen kolen zijn groeien ze toch als kool. Elke dag kijk ik even en ik zie ze groter en groter worden. prachtig om te zien hoe het geel afsteekt tegen het groene gras.
Dit zijn momenteel de twee grootste ...



 Nu liep ik al een tijd rond met het idee om weer eens te gaan quilten. Ik heb dat voor het laatst gedaan zo'n 18 jaar geleden en ik heb altijd een zwak voor mooie stoffen gehouden. Misschien dat ik daarom zo graag mijn borduurwerken afwerk met een randje stof ipv ze in te lijsten. De laatste tijd jeukte mijn handen steeds meer als ik weer mooie stofjes zag, maar ik wist me te beheersen tot afgelopen weekend toen ik de halloweenstofjes kocht. Nu zijn deze hoofdzakelijk bestemd om te combineren met borduurwerken die ik nog wil maken, dus ik ga hier ook geen quilt van maken hoor .
Nee ... met een quilt wilde ik nog eventjes wachten totdat ik iets meer tijd had, ik ben nu nog bezig aan een paar FBI projekten die ik nog niet kan laten zien.
Maar ... toen ik vanmiddag aan het kijken was bij Amerikaanse quiltstoffen winkels op internet en daar die mooie heksenquilt zag bij Quiltin' Tia, kon ik me niet meer beheersen. Ik mailde de eigenaar met de vraag of ik met paypal kon betalen (want een creditcard heb ik niet en wil ik ook niet) en toen ik na een half uur bericht terug had met het antwoord dat dit ging, was ik helemaal over de streep. Ik heb dan ook gelijk geld over gemaakt naar mijn paypalaccount zodat ik dinsdag, als het geld erop staat, die heksenquilt kan bestellen. De kit bestaat uit het patroon en de stof voor de binding en top, voor de tussenlaag en achterkant moet ik zelf zorgen maar ik heb nog grote mooie lappen liggen die daar goed bijpassen dus dat komt helemaal goed.
De stoffen die in de quilt verwerkt worden zijn deze heerlijke knalkleuren ...



 Het gaat bij mij meestal tussen twee kleurencombinaties die ik mooi vind ... OF heerlijke knalkleuren ... OF herfstkleuren. Dus deze stoffen passen perfekt bij mij en het is dat ik eigenlijk altijd wel vrolijk ben want anders zou ik het nu worden van deze kleuren. Het is alsof de zon schijnt, zo stralen ze en dat terwijl de herfst op komst is. Als ik hem dinsdag bestel dan hoop ik het pakket de week erna thuis te hebben, want de eigenaar vertelde me dat het 4 tot 6 dagen duurt voor het hier is.
Dat komt goed uit want vanaf 28 september ga ik, om de 2 weken, terug naar de quiltcursus. De cursus is elke week, maar je kunt er ook voor kiezen om om de twee weken te gaan. De cursus bestaat uit 25 lessen maar ook hier heb je de vrijheid om te kiezen om minder lessen te nemen. Ik weet dan ook nog niet hoeveel lessen ik neem. Even kijken hoe snel ik het weer in mijn handen heb want het is dan ook al weer veel jaartjes geleden dat ik dit gedaan heb.
Maar ik kan jullie vertellen dat ik er enorm veel zin in heb en al uitkijk naar hoe mijn eerste blok eruit zal gaan zien.
Oja ... ik zal maar een foto laten zien van hoe de quilt eruit komt te zien dan hoeven jullie niet te wachten totdat ik er eens mee klaar ben.


Geen opmerkingen: