Privacy verklaring

donderdag 19 december 2019

Advent day 19

Mistletoe (maretak) is een symbool van vrede en liefde. Het is ontstaan in Scandinavie, in de tijd van de Druiden. Wanneer vijanden elkaar onder de maretak onmoetten in het bos, moesten ze hun wapens neerleggen en voor een dag een wapenstilstand houden. Daar komt de gewoonte om een takje maretak aan het plafond te hangen en elkaar daaronder te kussen dus vandaan: het is een teken van vriendschap en goodwil. En dat past natuurlijk perfect bij de kerstgedachte.
De traditie om elkaar te kussen is begonnen in Groot-Brittanniƫ. Het originele gebruik was dat er een besje van het takje mistletoe moest worden geplukt, voordat je de ander mocht kussen. Als alle besjes op waren, dan mocht er niet meer worden gekust. Tegenwoordig doen we niet meer zo moeilijk over een besje meer of minder!

Mistletoe is a symbol of peace and love. It originated in Scandinavia, in the time of the Druids. When enemies met in the forest under the mistletoe, they had to lay down their weapons and hold a truce for a day. That is where the habit of hanging a branch of mistletoe on the ceiling and kissing each other under it comes from: it is a sign of friendship and goodwill. And that of course fits perfectly with the Christmas spirit.
The tradition of kissing each other has begun in Great Britain. The original practice was to pick a berry from the mistletoe branch before you were allowed to kiss the other. If all the berries were gone, then no more kissing was allowed. Nowadays we are not so difficult about a berry more or less!


 
Het wolbeest: kleurpalet Petrolgroen, blauwen en petrolblauw. Strengen zijn 20 gram.

Het Wolbeest: color palette Petrol green, blue and petrol blue. Skeins are 20 grams.


Marianthi Yarns: feestelijke kleuren. Strengen zijn 20 gram.
Erbij een paar chocolaatjes.

Marianthi Yarns: festive colors. Skeins are 20 grams. 
Included a few chocolates.


The Yarn Lab UK: Weasley family Christmas at the Burrow. Strengen zijn 20 gram.
De kleur van vandaag is Unruly chickens.

The Yarn Lab UK: Weasley family Christmas at the Burrow. Skeins are 20 grams.
The color today is Unruly chickens.


Lucy Locket Land: Winter in the British Countryside. Strengen zijn 10 gram.
De kleur van vandaag is Lenten rose.

Lucy Locket Land: Winter in the British Countryside. Skeins are 10 grams.
The color today is Lenten rose.


Giddy Yarns: kleuren voor de wrap. Strengen zijn 10 gram.

Giddy Yarns: colors for the wrap. Skeins are 10 grams.


MirandaMae Yarns: feestelijke kleuren. Strengen zijn 10 gram.

MirandaMae Yarns: festive colors. Skeins are 10 grams.


Bowy's Calendar


Tea day 18: Turkischer apfel from Teekanne.


Day 17 of the ADVENTuresome wrap

3 opmerkingen:

Code Lief zei

Hihi, een besje meer of minder ;). Leuk, die weetjes van jou, het zijn leuke tidbits voor een adventkalender in 2020 ! En de shawl wordt mooier en mooier, hoe lang is 'ie ondertussen?

Coby Breitner zei

Maretak, stom maar alleen het woord vind ik al mooi. Hier in de randstad is het moeilijk te verkrijgen, ja alleen van die lullige bosjes voor veel geld. Vorig jaar 12-12-2018 zijn wij getrouwd (ja ja na 25 jaar samen) en gingen de dag erna een weekje op vakantie. Voor andere mensen niks romantisch maar voor ons wel, 1e dag naar Roermond en 2e dag door richting Winterberg/Duitsland dus. Nouuuuuu ik heb nog nooit zoveel Maretak gezien, zelfs alle bomen langs de snelweg zitten onder. Ik zei tegen mijn man die hebben ze speciaal voor ons allemaal opgehangen zo romantisch! Had er zelfs een foto van op insta gezet.

Alles goed met dochter en kleindochter?

Marguerite zei

Is weer genieten van al die mooie wolletjes