Privacy verklaring

woensdag 19 augustus 2009

Wat leesvoer gekocht

Bij Bruna hebben ze nu veel boeken liggen tegen zomerse prijzen. We zagen er ook 2 liggen van de schrijver Paulo Coelho en aangezien wij die beide nog op ons verlanglijstje hadden staan hebben we ze gisteren gekocht.
Het gaat om de boeken: de alchemist en de heks van Portobello. Ik ben gisteren nog begonnen in de alchemist en heb het inmiddels voor 1/3 uitgelezen.  Het is ontzettend mooi om te lezen en je wilt meer en meer te weten komen over de hoofdpersoon.


Samenvatting De alchemist:
In Andalusie trekt een jongen met zijn kudde schapen door de velden omdat hij wil zwerven en reizen. In een tweetal dromen wordt hem geopenbaard dat hij naar de piramiden in Egypte moet vertrekken, waar hij een schat zal vinden. Op reis erheen ontmoet hij een alchemist die over een grote wijsheid beschikt. De jongen ziet uiteindelijk in, dat hij het ware geluk alleen kan vinden als hij door meditatie de geheimen van de wereld om hem heen kan doorgronden.

Samenvatting De heks van portobello:
Het uit Roemenie geadopteerde zigeunerkind Athena groeit op in Beiroet. Als de oorlog uitbreekt, vlucht het gezin naar Londen, waar Athena op jonge leeftijd een kind krijgt. Ze komt zij via dansen in contact met mythologie en gaat op zoek naar zichzelf en naar haar biologische moeder. Ze ontwikkelt zich in kalligrafie en spiritualiteit en wordt een meester en zieneres die sessies gaat leiden. Uiteindelijk loopt haar missie volledig uit de hand, er komt een opstand tegen de bijeenkomsten van 'de heks van de Portobellostraat' en haar vriend zet een moord in scene.

=======

Nu met dit mooie zomerse weer komen er weer veel luchtballonnen bij ons over. Ze stijgen op aan het einde van de straat waar een heel groot grasveld ligt. van de week maakte ik enkele foto's van over komende luchtballonnen ...


Geen opmerkingen: