Privacy verklaring

vrijdag 7 augustus 2009

Volle maan: Maan van de Roos

Afgelopen woensdag op donderdagnacht hebben wij  volle maan gevierd. De maan heet deze maand: Maan van de Roos. Michiel had late dienst maar was toch rond half 12 thuis. Omdat het zo mooi weer was vierden we het in de tuin bij de vuurkorf. En de maan was deze keer werkelijk schitterend !


Ik was eerst van plan om een offer brood te bakken maar aangezien ik dit nog niet goed kon eten met mijn tanden kozen we voor vis die we bakten op de vuurkorf.
Nadat Michiel een cirkel had getrokken (dit doen wij bij al onze rituelen) mocht de vis alvast op het vuur zodat hij goed kon garen. Ik had een hulzen aftreksel gemaakt door hulzenblaadjes in water te laten weken met 3 druppels rozenolie daarbij. Hulst hoort bij deze maan. Het hulzenwater gebruikte we om onze chakra's mee te deppen voor we een meditatie deden. Natuurlijk ook even goed nadenken over wat wij wilden offeren.
Nadat we dit samen gedeeld hadden was de vis inmiddels goed gaar en hij zag er perfect uit. Ik had 2 zalmmoten verpakt in zilverfolie, bestrooit met wat peper en zout en er wat blokjes kruidenboter opgelegd. Daarna de zilverfolie goed dichtgemaakt. Ja wij weten wel wat lekker is.


Waar staat de maan van de Roos voor?

De Maan van de Roos is de maan waarbij we iets moeten offeren. We moeten iets opgeven om ruimte te maken voor iets nieuws.
Met deze maan kun je een besluit nemen om iets te offeren om daardoor iets nieuws te kunnen ontvangen. Deze maan is ook uitermate geschikt om je dankbaarheid uit te drukken voor het feit dat de natuur weer zoveel overvloed geeft.
Het offeren dat je deze maan kunt doen, kan soms best moeilijk en emotioneel zijn. Het zijn tenslotte toch items die je offert die al lange tijd bij je horen, die je al een lange tijd vast hebt gehouden en waar je je veilig bij hebt gevoeld.

Ook al zijn het patronen en blokkades die je wilt offeren om jezelf te veranderen, toch zijn ook dat dingen waar je je veilig bij hebt kunnen voelen. Gewoon omdat je altijd hebt gedacht dat die bij je hoorden. Nu is het de tijd om die overboord te gooien en ruimte te maken voor het nieuwe, in welke vorm dan ook. Probeer je controle los te laten en geen angst te hebben om het nieuwe te verwelkomen. Weet dat je er altijd sterker en krachtiger van zult worden!!

Geef het wel de tijd en denk niet, oh ik offer even dit en dan bij de volgende volle maan is dat wel klaar. Nee helaas, zo werkt het niet, je zal jezelf de tijd moeten geven om dit offer zijn uitwerking te kunnen laten doen. Er moet ruimte in jezelf gecreëerd worden, en dat kost gewoon tijd.


Geen opmerkingen: