Privacy verklaring

donderdag 16 april 2009

Pikante kip voor jarige zoon

Gisteren was zoon Niels jarig en hij is alweer 25 jaar geworden.



Omdat Niels gerechten uit de wok heel erg lekker vind, had ik het volgende recept gemaakt:

Pikante kip uit de wok

1 sinaasappel
roerbakolie
400 gr. kipfilet, in blokjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 theel. sambal oelek
2 eetl. tomatenketchup
2 eet. sojasaus
½ theel. gemberpoeder
4 lente/bosuitjes, in schuine stukken van 2 cm.
200 gr. champignons, gehalveerd of in vieren
400 gr. paksoi, in brede repen

Bereidwijze:

Boen de sinaasappel schoon onder heet water, rasp de schil (gebruik hiervan maar de helft anders wordt het te sterk van smaak) en pers de vrucht.
Verhit 2 eet. olie in een wok, roerbak de kipfilet 5 minuten en schep deze uit de pan. fruit de ui en knoflook in het bakvet van de kip. Voeg sinaasappelsap en -rasp , sambal, tomatenketchup, sojasaus en gemberpoeder toe en verwarm dit tot een saus.

Leg de kipstukjes in de saus en laat dit zachtjes 10 minuten stoven. Verhit wat olie in de wok en roerbak hierin de bosui, champignons en paksoi 3 minuten. Serveer de groenten op een bord met daarbij de kip uit de wok.


Gisteren ook het boek uitgelezen van Jane Eyre van schrijfster Charlotte Brontë. Wat een geweldig boek is dit, een ware klassieker en ik was eventjes terug in de tijd. Echt een aanrader voor wie het nog niet gelezen heeft.
Nu ben ik aan een boek begonnen van haar zus die ook een boek schreef: Wuthering Heights (woeste hoogtes), ook een klassieker.


Geen opmerkingen: