Privacy verklaring

donderdag 9 april 2009

DJ blok 26 en volle maan

En nog een blokje gemaakt van de Dear Jane. Deze keer is het A1 - Pinwheel Gone Awry. Het blok bestaat uit 28 stukjes. Ik moest wel even opzoeken wat het woord Awry betekende want dat wist ik niet. Het betekent:  scheef, krom, verkeerd. Met andere woorden, het wiel gaat scheef, krom, verkeerd etc. heet dit blok.
Als je kijkt dan zie je er ook een wiel in en als ik naar de kleine stukjes aan de buitenkant kijkt, dan geloof ik graag dat als dit een echt wiel was, het behoorlijk scheef zou lopen.
Maar het was een leuk blok om te maken en dat is wat telt.


Vandaag is het weer volle maan. Welke namen horen nou precies bij de verschillende volle manen? Want op verschillende plaatsen waar ik lees, en zelfs in verschillende boeken, zie ik verschillende namen staan en soms staat een naam bij de volle maan van maart en de andere keer bij de volle maan van april of een andere maand.
Hoe zit dat nu precies?
Ik denk dat het eraan ligt, welke stroming je volgt. In ieder geval wordt door heksen meestal niet in maanden gerekend. De eerste volle maan na Samhain telt als de eerste volle maan. Elk jaar heeft 12 volle manen en eens in de 3 jaar (ongeveer) is er een 13e volle maan. Die 13e volle maan is dan de eerste volle maan na Yule. Deze 13e maan wordt IJsmaan genoemd. Blauwe maan is als er 2x in één kalendermaand een volle maan is, de 2e volle maan van die maand is dan Blauwe Maan.
Ik denk dat het belangrijkste gewoon is ... volg je intuitie.

Wij volgen zelf (meestal) de maankalender die op Circewicca staat (kijk onder maanfeesten).

Klik op het plaatje om het te vergroten

Deze volle maan heet voor ons dan ook: Maan van de dood. Trefwoord is bescherming.

De Maan van de Dood heeft als thema bescherming en ondersteuning. Deze bescherming en ondersteuning geldt voor alles wat we gepland hebben om te zaaien dit jaar. Alles is nog teer en kwetsbaar en kan door het minste of geringste omver gewalst worden. We zullen niet allen goed moeten opletten of ons zaaigoed kans heeft om te volgroeien, maar ook waakzaam zijn dat we prioriteiten stellen voor wat nu echt belangrijk is en wat ondersteuning en bescherming nodig heeft.
Ook moeten we onszelf beschermen en ondersteunen tegen het in strijd gaan met de nieuwe energiën die nu naar de aarde komen.  Deze nieuwe energieën zullen ons sneller bewust laten worden, maar er zullen ook dingen gebeuren die we niet meer helemaal kunnen begrijpen.
Ook dan is het van belang dat we mee gaan in de stroom van het Universum en dat we er op letten dat we niet tegen deze stroom gaan vechten. De boom die bij deze maan hoort is de Els.


Geen opmerkingen: