Privacy verklaring

woensdag 6 augustus 2008

The Amish circle quilt

 Na een tijdje zoeken en navragen op verschillende quiltforums vond ik toch dit boek. Iemand had het in haar bezit en wilde het wel verkopen. Aangezien ik deze quilt super mooi vind en hem graag wil gaan maken binnenkort, kocht ik het boek van haar.

Bij elke quiltblok staat een verhaal geschreven, of eigenlijk is het een stuk uit een brief... geschreven door Amish vrouwen. 11 Amish vrouwen houden contact met elkaar door een soort van kettingbrief.
Dame 1 schrijft haar brief naar dame 2, deze leest hem en voegt een brief van haar toe. Deze wordt opgestuurd naar dame 3 die de 2 brieven leest en er weer een toevoegt van haarzelf en door stuurt naar dame 4 enz. enz. tot aan dame 11.
Dame 11 leest alle 10 de brieven en voegt er een van haar toe en stuurt hem dan terug naar dame 1 en zo gaat het steeds door.
Een kettingbrief die circuleert tussen deze 11 Amish vrouwen. Ze spraken af dat ze bij elke brief een quiltblok zouden toevoegen wat ze zelf ontworpen hadden en iets vertelde over de voorbijgaande week. Ze stuurde alleen het patroon op en elk van de vrouwen zou dan haar eigen quilt hiervan maken.
De kettingbrief is 11 keer helemaal rond gegaan en zo zijn er dus 11 x 11 = 121 quiltblokken ontstaan. Rosemary Youngs heeft er een boek over geschreven en alle patronen van de quiltblokken. Het is een genot om alleen al die brieven te lezen die bij elk blok staan, laat staan het quiltblok maken. Mijn plan is om hem helemaal in effen stofjes te gaan maken, dat zijn de originele Amish quilts ook.


Eergisteren viel ook mijn mini RR4 op de deurmat. Ik had een jaar geleden gekozen voor halloweenpatroontjes en die er ook bijgedaan dus ik wist wel wat voor motiefjes geborduurd zouden worden, maar om ze ook daadwerkelijk geborduurd te zien dat was erg mooi.
Ik had allemaal losse lapjes erbij gedaan omdat ik er een verjaardagskalender van wil maken.


Verder ben ik nog steeds druk bezig met de wedstrijdquilt, het schiet nu aardig op en ik ben hem volop aan het doorquilten wat voorspoedig verloopt. Dus Ellen, binnenkort komt de foto eraan.

Dat magie bestaat wisten jullie toch ook, of niet ? Kijk hier maar eens ...


Geen opmerkingen: