Privacy verklaring

maandag 23 april 2007

Geweldig weekend (deel 2)

Zaterdag reden we op tijd aan richting Haarlem want we wilden ook nog stoppen in Amstelveen waar de leuke quiltwinkel "de lapjesgaard" ligt.
Een super gezellige winkel die ontzettend veel quiltstofjes heeft in allerlei kleuren en motieven. Ik was nog op zoek naar een aantal stofjes die ik daar gelukkig vond.
Michiel zag een quilt liggen vol bosdieren en vond hem schitterend. Je kon het als pakket kopen dus die keus was snel gemaakt . Nu nog even de tijd vinden om hem voor Michiel in elkaar te zetten, hoewel ... ik kan het Michiel natuurlijk ook leren.


Daarna reden we verder naar Haarlem waar we iets na het middag aankwamen. Eerst koffie met een stuk appeltaart die Michiel thuis gebakken had en die we meegebracht hadden. Het was geweldig weer en we hebben genoten van de zon.
Daarna gingen we naar een antiekmarkt die gehouden werd op de dreef, er was van alles te zien. Sommige hadden echte oude dingen bij zich maar er waren er ook die wat nieuwe dingen er tussen hadden liggen.
Gelukkig maar want ik vond er iets dat ik al een tijdje aan het zoeken was maar nog nergens was tegen gekomen, namelijk een spiegel met daarop een heks.


Daarna even koffie gedronken bij de zus van Michiel, die ook mee was geweest en toen was het tijd om een hapje te gaan eten. Direct daarna zijn we een lange wandeling gaan maken op Landgoed Elswout waar ik mooie foto's gemaakt heb die ik in het vorige blogje liet zien. 's Avonds uiteraard weer een paar spelletjes carcassonne gespeelt.

Op zondag al op tijd opgestaan omdat we naar de boekenmarkt in Heemstede wilden. Er stonden heel veel rijen met boekverkopers, nieuwe en oude boeken waren te koop.
Al heel snel vond ik een  boek van Jennifer Chiaverini genaamd de quiltclub (nieuw boek). Ik heb al zoveel verhalen over deze boeken serie gehoord van andere quilters dat ik nu zelf wel eens een boek uit deze serie wilde lezen.


Een paar kramen verder zag ik het boek liggen van Lois Bourne, genaamd gesprekken met een heks (nieuw boek). In dit boek bundelt de Britse natuurheks de meest omvattende ervaringen uit haar levenslange praktijk. Ze is sinds haar vroege jeugd helderziend en al meer dan 30 jaar praktiserend heks en occultist. Ze spreekt openlijk over haar opmerkelijke gaven en graaft diep in de filosofie achter de Kunst der Wijzen.
Mijn ogen beginnen al te jeuken om te beginnen met lezen, maar eerst het boek "de heks in elke vrouw" van Laurie Cabot & Jean Mills uitlezen  dat ik 3 weken geleden kocht.


Nadat we alle kramen bekeken hadden zagen we voor een boekhandel die in die straat lag ook een kraam staan. Dit waren allemaal nieuwe boeken die voor ongeveer de helft van de prijs werden verkocht, even snuffelen dus.
Daar vond ik een boek dat ik niet kende, ik wist niet eens van het bestaan en na het boek eens doorgebladerd te hebben bleek er behoorlijk veel info in te staan en uiteraard heerlijke recepten. Deze mag tussen mijn heksenboeken niet ontbreken. Het is het Wicca kookboek van Scott Cunningham


Wil, de moeder van Michiel, kwam naar me toe lopen met het boek Rituele en magische voorwerpen - leer hun werkzame krachten te gebruiken van Jeanne Ruland en vroeg wat ik daarvan vond.
Ik had al snel gezien dat dit een prachtboek was en vroeg aan haar of er nog meer stonden. Nee dus, en ik begreep dat zij dit kocht. Natuurlijk zou ik het van haar kunnen lenen als zij het gelezen had maar tot mijn grote verbazing gaf ze het mij toen we thuis kwamen met de woorden,  hier alvast een klein cadeautje voor jullie trouwdag op 2 mei want dan is zij met vakantie.
Lief nietwaar en ik blij met het superleuke boek waar weer ontzettend veel in te lezen is. Ik krijg het nog druk met lezen.


Voor Michiel had ze ook een paar boeken gekocht waarvan ze wist dat hij die mooi vond maar daarover zo meteen meer want, we hadden nog een verrassing voor Michiel in petto die ik opgezet had en waar hij niets van wist.
Het zit namelijk zo ... Michiel wordt 40 jaar op 17 mei en hij wilde geen feestje, maar ik vind het toch een speciale leeftijd en wilde iets doen. Aangezien zijn moeder en een van zijn zussen tijdens zijn verjaardag op vakantie zijn besloot ik iets te organiseren tijdens dit weekend in Haarlem zodat hij toch een klein feestje had .
Nadat we thuis kwamen van de boekenmarkt waren zijn 2 zussen al daar, zijn broer en vrouw met hun kinderen waren helaas verhinderd en we begonnen met zijn allen "Lang zal hij leven" te zingen. Je had het gezicht van Michiel moeten zien. Ik vertelde van de verrassing en dat we deze middag zijn verjaardag alvast vierde hier in Haarlem, wat was hij verbaast.
Zijn moeder had voor hem 3 mooie boeken gekocht waaronder 2 oude boeken. Het 1e boek was Vogelzang van J.P. Thijsse met mooie foto's en veel informatie.


Ook het dikke boek "Het beste vogelboek" uitgegeven door The Readers Digest bevat heel veel info en heeft prachtige foto's, een boek dat Michiel geweldig vind.


Als laatste nog een prachtboek: De dwergganzen van Anjum. Geschreven door Gerard Ouweneel en prachtige tekeningen van Erik van Ommen.


Ook kreeg hij een dvd cadeau, namelijk "Happy Feet" met in de hoofdrol een pinguin, het lievelingsdier van Michiel.


Michiel zei al: "die zullen we dan maar op de dvd speler  van Niels afspelen" want we hebben alleen een dvd speler op de pc en we vinden het niet zo geweldig om daar een film op af te spelen.
Maar toen zei een van de zussen van Michiel: "nou je kunt hem ook hier op afspelen". Je had het gezicht van Michiel moeten zien, je hoorde hem zeggen: "Het zal toch niet" en pakte het cadeau uit dat zij hem gaf. Daar zat een prachtige dvd speler in die hij van zijn zussen en broer kreeg.
Wat was hij blij met deze cadeaus en zijn dag kon helemaal niet meer stuk.

Ik vertelde dat ik ook gezorgd had voor een heerlijke huzarensalade schotel en een vis schotel die moeders al voor me besteld had en die we konden ophalen bij de winkel die het klaar zou maken. Maar eerst natuurlijk buiten heerlijk koffie gedronken met een lekker stuk appeltaart erbij.
Daarna ging moeders met Michiel even in het schuurtje rommelen om asfaltspijkers te zoeken die Michiel nodig had voor zijn vleermuizenkast die hij thuis aan het maken is.
Moeders wist zeker dat ze ze moest hebben maar steeds kwamen beide met een andere doos of kist naar buiten waar allemaal materialen en dingen in zaten die nog van zijn vader waren geweest. Materiaal dat Michiel kon gebruiken nu hij zoveel zelf knutselt. En moeders blij dat Michiel er weer blij mee was.
De twee zussen en ik onder het genot van een kop koffie aan het lachen over hoe die twee van alles vonden in die kisten.
Tot aan het eten bleven die twee maar aan het slepen met van alles en nog wat en ondertussen in de gang klaar gezet om daarna in onze auto te laden. Ik dacht nog bij mezelf ... moet dat allemaal in onze wagen? Dat lukt toch nooit !

Maar goed, eerst met zijn allen heerlijk van de schotels gegeten en daarna ging Michiel stilaan beginnen met de wagen in te laden,ging dat wel goed ? Volgens mij moest de helft op het dak vastgebonden worden om het mee te krijgen, maar gelukkig heeft Michiel inzicht over hoe je een auto zo goed mogelijk vol kunt stouwen,tja dat heb je als je in de logistiek werkt.
En warempel, alles vond een plekje, zelfs de mooie bos bloemen (lelies) die ik van de zus van Michiel had gekregen !

Daarna samen nog een spelletje Skip-bo gespeelt en koffie gedronken en toen was het half 9, tijd om te vertrekken, zodat we iets na half 11 thuis aankwamen. In de auto volop gepraat over hoe gezellig het weekend was geweest.

Daarna gelijk even de honden uitgelaten die zo blij waren ons te zien en voor we gingen slapen wilde ik nog even op een forum kijken waar deze zondag een verloting was gehouden door een Franse dame. De prijs was een prachtig borduurpakket met, jahoor een heks erop. Tot mijn grote verbazing zag ik als winnares in grote letters mijn naam staan, nou mensen jullie begrijpen het al ... dit was voor ons een SUPER weekend !

Ook ontving ik weer een lapje van het Sanman forum, ditmaal van Nicky.

 

Geen opmerkingen: