Privacy verklaring

dinsdag 29 juni 2021

Tour de France day 2 - 4

Dag 2 - 27 juni
Parcour Perros-Guirec – Mûr-de-Bretagne met 183.5 km
Wat een eerste dag gisteren. Er was een grote valpartij doordat een mevrouw met een kartonnen bord op de weg stond. De winnaar was Julian Alaphilippe.

Day 2 - June 27
Track is Perros-Guirec – Mûr-de-Bretagne with 183.5 km
What a first day yesterday. There was a big crash because a lady was standing on the road with a cardboard sign. The winner was Julian Alaphilippe.

Vraag 2: De hoeveelste keer start de Tour de France in Brest? (antwoord onderaan dit bericht)
De kleur van vandaag:

Question 2: How many times started the Tour de France in Brest? (answer at the bottom of this post)
Color of today:

Op dag 2 heb ik ook de extra streng van 50 gram open gemaakt, omdat ik deze wil gaan gebruiken na elke kleur. 

 On day 2 I also opened the extra 50 gram skein, because I want to use it after every color.


Ik denk dat ik de Planina wrap van Shara Made nogmaals ga breien. Ik heb hem al een keer gebreid met de advent box van Herbstblatt Regina in 2018 en dit is een van de sjaals die ik het meest draag.

I think I'm going to knit Shara Made's Planina wrap again. I already knitted it once with the Herbstblatt Regina advent box in 2018 and this is one of the shawls I wear the most.


Dag 3 - 28 juni
Parcour Lorient - Pontivy (183 km)
Wat een rit gisteren op dag 2. De Nederlander Mathieu van der Poel won de etappe en start vandaag in de gele trui.

Day 3 - June 28
Track is Lorient - Pontivy (183 km)
What a ride yesterday on day 2. The Dutchman Mathieu van der Poel won the stage and will start today in the yellow swaeter.


Vraag 3: Welke Franse wielrenner is afkomstig uit Bretagne?
De kleur van vandaag:

Question 3: Which French cyclist originates from Bretagne?
Color of today:


Dag 4 - 29 juni
Parcour Redon - Fougères (150.5 km)
De Belg Tim Merlier heeft gisteren de derde etappe van de Tour de France gewonnen. Het was een overwegend vlakke rit van Lorient naar Pontivy die zoals verwacht in een massasprint eindigde. Die werd voorafgegaan door enkele valpartijen. De gele trui bleef in handen van Van der Poel, die als zevende de finish passeerde.

Day 4 - June 29
Track is Redon - Fougères (150.5 km)
Belgian Tim Merlier won the third stage of the Tour de France yesterday. It was a mostly flat stage from Lorient to Pontivy which ended in a bunch sprint as expected. It was preceded by several falls. The yellow jersey remained in the hands of Van der Poel, who crossed the finish line in seventh place.


Vraag 4: In het Frans heet een zonnebloem 'Tournesol'. Waarom?
De kleur van vandaag:

Question 4: Explain why sunflowers are called 'Tournesol' in French.
Color of today:



Hopelijk kan ik de volgende keer een update van mijn breiwerk laten zien. Ik had kleur 1 al gebreid, maar ik heb het uitgetrokken en ben met een andere dikte naald opnieuw begonnen.
Dan nu de antwoorden op de vragen.
Antwoord 2: De vierde. Brest is driemaal eerder de startplaats geweest voor de ronde van Frankrijk. In 1952 met een etappe naar Rennes, in 1974 met een proloog en in 2008 met een etappe naar Plumelec.

Antwoord 3: Bernard Hinault.

Antwoord 4: De Franse benaming Tournesol zegt iets over deze eigenaardige plant, namelijk dat deze van jongs af aan gedurende de dag meedraait met de loop van de zon. Een rondje met de zon, Tournesol. Op deze manier staat deze constant in zoveel mogelijk zonlicht, wat de fotosynthese in de plant bevordert.

Hopefully I can show an update of my knitting soon. I had already knitted color 1, but I pulled it off and started again with a different size needle.
Now for the answers to the questions.
Answer 2: The fourth. Brest has been the starting place for the Tour de France three times before. In 1952 with a stage to Rennes, in 1974 with a prologue and in 2008 with a stage to Plumelec.

Answer 3: Bernard Hinault.

Answer 4: The French name Tournesol says something about this peculiar plant, namely that from an early age it rotates with the course of the sun during the day. A lap with the sun, Tournesol. In this way, it is constantly in as much sunlight as possible, which promotes photosynthesis in the plant.

 

2 opmerkingen:

Marguerite zei

Mooie wol en meteen een lesje tour de france.
Succes met breien

Coby Breitner zei

Oh wat leuk een Tour blog, als je dit steeds doet hebben we er nog wat te goed, LEUK
Nou zeg die valpartijen, ik kreeg dikke kippevel ervan.
Sinds twee weken heb ik een ebike omdat ik na mijn covid ziek zijn erg in conditie achteruit ben gegaan. Bovendien vind ik het heerlijk buiten te zijn dus fiets ik nu de meeste keren naar mijn werk, 40 min heen en weer terug natuurlijk. Ik woon in een buitenwijk van Den Haag, eigenijk Nootdorp. Hier fiets je heerlijk door maar in eenmaal in de binnenstad oeiiiii al die stoplichten en dan mensen die zomaar het fietspad opstappen zonder te kijken, automobilisten die niet opletten aiiii. Dus ik ben op mijn hoede dan maar wat langzamer in de stad en vooral geen valpartijen brrrrrrr