Privacy verklaring

zaterdag 3 november 2007

Zitten op bladeren

Gisteren ben ik weer een jaartje ouder geworden, vanaf nu ben ik 45 jaar jong en nog steeds zo prettig gestoord als ik al was. Mijn verjaardag hadden we afgelopen weekend al gevierd omdat Michiels moeder toen hier was en Lindy en Tom ook nog hier waren.
Van de kinderen Niels, Lindy en Tom kreeg ik dit mooie stoffenpakket om er een herfstquilt van te maken. Dit had ik uitgezocht op de quilttentoonstelling in Waalre waar we net 1 dag eerder waren geweest. Het pakket komt van "De lapjesgaard" uit Amstelveen.


Van Michiel kreeg ik de nieuwste cd van Simon Webb (geweldige muziek), 2 quiltlinialen en een mooi stoffenpakket om de Witchy Poo quilt mee te maken. Deze laatste twee kocht ik ook in Waalre. Het pakket kocht ik bij "De quiltpuzzel" uit Eindhoven.


Van Wil, mijn schoonmoeder, kreeg ik een schitterende meditatie cd met allerlei watergeluiden gecombineerd met muziek. Hij is inmiddels al vele malen beluisterd en steeds hoor je weer iets nieuws !
Ook kreeg ik van haar (toen we de tentoonstelling "heksen" bezochten in het Limburg museum in Venlo op 24 oktober) het boek: Wijze vrouwen van Susan Smits. Een prachtig boek volgens Michiel, want hij begon er als eerste in te lezen. Hier nog 2 leuke foto's die gemaakt zijn van ons toen we de tentoonstelling bezochten.



Van Wil en Judith (schoonzus) samen kreeg ik nog een prachtig beeldje van een heks die uitgesneden is uit een boomstronk.
Mijn zus gaf me een mooie stempel met de tekst: Handquilting by (deze is te zien op het label van de quilt Sitting leaves die je zo meteen ziet) en verder nog een mooie houten doos met Chinese Nature Symbols stempels. Prachtige stempels met Chinese symbolen en afbeeldingen van o.a. water, aarde, vuur en lucht. Hierbij gaf ze me nog 3 doosjes verschillende kleuren stof inkt. Dus ik kan hiermee stempelen op stof.
Jullie zien wel dat ik goed ben verwend op mijn verjaardag !

=======

Op 20 oktober ben ik begonnen aan de quilt "Sitting on leaves" en gisteren was hij af. Ik heb er dus 14 dagen aan gewerkt. Het is een cadeau voor iemand die ons (Michiel en ik) 18 november reiki komt leren.
Ik wilde iets speciaals voor hem maken en zocht allemaal stof met bladeren motiefjes bij elkaar, gecombineerd met wat effen stoffen. Op de effen stoffen heb ik ook allemaal blaadjes gequilt zodat op elk blok iets van een blad terug te vinden is, vandaar de naam Sitting on leaves (zitten op bladeren).

De quilt is 103 cm x 103 cm.

Close-up van de gequilte blaadjes

De achterkant van de quilt

Het label mag natuurlijk niet ontbreken.

=======

Vanmorgen heeft Michiel met zijn vaste groep meegedaan aan de landelijke natuurwerkdag. Helaas waren er geen nieuwelingen die mee kwamen doen, dus ze waren maar met een klein groepje mensen. Michiel had gisteren al 2 appeltaarten gebakken die hij vanmorgen mee nam en waar iedereen gretig van at.

Vanmiddag zijn we met de honden gaan wandelen in het bos. Het regende wel iets maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb weer een aantal mooie foto's gemaakt ...

Ik blijf de tondelzwammen leuk vinden

Leuk om te zien waar mos al niet groeit

Prachtig groen van de varens en mossoorten tussen de herfstbladeren

Het groen steekt mooi af tegen het  hout

Nog een hele mooie tondelzwam

Schitterend die herfstkleuren

Mooie nachtvlinder

Geen opmerkingen: