Privacy verklaring

maandag 12 november 2007

Pas op voor overvliegende heksen ...

Tijd om weer eens wat werkjes te laten zien, want stilgezeten heb ik echt niet. Dus je bent gewaarschuwd, er komen veel foto's .
Als eerste het halloweenkaartje wat ik maakte voor de geheime-halloweenkaart-uitwisseling op de yahoorgroep CSL. Je moest hem anoniem opsturen naar iemand van wie je het adres kreeg toegestuurd. Ik moest hem sturen naar Tinke v. L.


Terug kreeg ik een halloweenkaartje van Magda. De afzender kende ik op dat moment nog niet, dit werd pas later bekend gemaakt na een verloting wie het mooiste kaartje had gemaakt en wat denk je ... dat was het kaartje van Magda wat nog steeds te pronken staat op mijn kast want ik vind het een bijzonder mooie kaart !


En dan hadden we op dezelfde borduurgroep ook nog de vrije-exchange. Je kreeg een naam toegezonden met het onderwerp wat diegene graag wilde. Je moest dan iets maken met een borduurwerkje in dat onderwerp.
Ik kreeg de naam van Mireille en zij had als onderwerp panter. Om daar een patroon van te vinden was nog niet gemakkelijk maar uiteindelijk vond ik dan toch een patroon van een gevlekte panter. Ik plakte hem daarna op een mini fotoalbum.


Zelf had ik me opgegeven met het onderwerp: heksen of halloween (ze weten het onderhand wel op die borduurgroep want ik heb meestal hetzelfde onderwerp).
Edith was de gelukkig die iets in dit onderwerp voor mij mocht maken, maar na ontvangst was IK de gelukkige, want ze stuurde me een schitterend geborduurd Trick or Treat tasje met daarbij super mooie halloweenbuttons die ik weer op andere werkjes van mij kan bevestigen.
Het tasje hangt aan het rekje vlak naast onze pc en ik geniet er elke dag weer van. Het is helemaal mijn ding.


Close-up van het mooie borduurwerk

Dan hadden we ook nog de kleuren-exchange op Borduurhoekje Ik had me opgegeven met herfstkleuren en Simone was diegene die iets voor mij maakte.
Ze maakte een prachtig broodmandje in mooie herfstkleuren en ze vulde het met heerlijke croissants en jam, een theedoek en een heel mooi borduurpakketje. Ze kennen mijn smaak onderhand ook op deze groep.Daarna was ik aan de beurt om iets te maken voor iemand van de kleuren-exchange en ik koos Chantal die de kleur BLAUW op gaf. Nu wist ik dat Chantal ook dol op thee is en samen met Michiel bedacht ik de theezakjeshouder.
Een geheel eigen idee en waar geen patroon van te koop is. Het was goed passen en meten, maar toen hij klaar was, was ik er zelf ook zeer tevreden over, want ik vind hem bijzonder geslaagd. De zakjes heb ik gevuld met verschillende soorten vruchtenthee.


Chantal liet me al weten dat ze de theezakjeshouder heel mooi vond, maar dat werd nog eens heel duidelijk toen van de week de postbode aanbelde en me een pakje overhandigde. Erin zat een schitterend doosje, bekleed met halloweenstofjes en een geborduurd lapje voor een regenboogkussen.
De afzender was Chantal.
Normaal sturen ze de regenbooglapjes in een envelop naar me toe maar Chantal deed het dit keer eens op een zeer aparte manier, in een doosje dus. Ze bedankte me nogmaals voor de mooie kleuren-exchange.
Nou Chantal, bij deze nogmaals bedankt voor het supermooie doosje !


Tot zover de exchanges.
Geborduurd heb ik verder ook nog, o.a. een lapje voor de troostquilts, dit keer voor de Ruben quilt met onderwerp honden.


Verder ook nog een lapje geborduurd voor een regenboogkussen, alleen is dit lapje niet voor de voorkant maar voor de achterkant want de aanvraagster gaf als thema poezen op maar wilde ook graag iets terug zien over stijldansen.
Ik gaf toen de optie om iets van stijldansen achterop het kussen te maken zodat de voorkant geheel uit poezen bestaat en je zo een mooier geheel krijgt.


Dan heb ik ook nog 2 borduurwerkjes gemaakt voor de mini RR 4, die elke maand doorgestuurd wordt.
Vorige maand heb ik geborduurd op de lap van Tineke v. L. die de patroontjes erbij had gedaan. Het zijn de sterrenbeeld katten van Margaret Sherry. Ik koos voor Pisces, niet vanwege het sterrenbeeld (want ik ben zelf schorpioen) maar vanwege de waarzegster die ik enorm leuk vond.


Deze maand had ik de mini RR4 van Irene E. in huis. Ook zij had de patroontjes erbij gedaan. Allemaal patroontjes die in het teken van een of ander soort kruid staan (zoals cinnamon, peppermint, catnip). Ik koos voor Ginger omdat ik gingerbread poppetjes ontzettend leuk vind.


Op een quilt-forum Quiltvirus is 1 oktober een mysterie gestart waar ik ook aan mee doe. Elke 2 maanden krijgen we een nieuw deel toegestuurd per email. Het enige wat we vlak van te voren krijgen te horen is welke kleurtjes je nodig hebt. Voor deel 2 wat ons 1 december toegestuurd wordt, moeten we oa. een paar kleine stukjes gele stof hebben.
Het eerste deel bleken boompjes te zijn waar we er 6 van moesten maken, daarna moest je er 3 aan elkaar maken onder elkaar en dat nog 1x zodat je 2 rijen kreeg.


 Het kussen voor Joop en Ine met het thema orchideeën is ook af.


 Het kussen voor Mariska met thema rozen is inmiddels ook aangekomen bij de aanvraagster.


Tot slot heb ik ook nog 2 werkjes afgemaakt/afgewerkt.
Als eerste Miss Lil' Witch, die al een tijdje lag te wachten totdat ze haar kleine pompoen in handen kreeg en ingelijst mocht worden.
Ik heb een houten lijstje oranje geverfd en er een stoffen heksje en kat opgeplakt. Het lijstje staat inmiddels op een klein schildersezeltje vlak naast mijn pc en Miss Lil' Witch houdt haar pompoen stevig vast.


En dan had ik daar nog half afgemaakt Beary Scary liggen, het beertje in zijn pompoenpakje. Ik heb afgelopen zaterdag en zondag flink doorgeborduurd zodat ook deze af is. Ik vind hem erg leuk geworden. Vanmiddag heb ik de charms erop genaaid, 2 pompoenen onderaan langs de tekst en het spookje op het pompoenpakje van de beer.
Het pompoenenstofje wat je aan de linkerkant ziet dat komt rondom zodat het een hanger wordt. Hieraan ga ik vanavond beginnen.

Patroon is van Lorri Birmingham

Dan even een update over wat Michiel aan het uitvoeren is. Toen we afgelopen september op de handwerkbeurs in Den Bosch waren, kocht Michiel daar een quiltpakket (klik HIER om dat bericht te lezen). Gisteren was het dan zover, hij is begonnen aan de 1e ster. Het wordt de 2e ster van links uit rij 1.

Ik heb hem alles uitgelegd over hoe hij de lapjes uit de stof moet snijden en dat lukte uitstekend, daarna was het tijd om zijn eerste lapjes aan elkaar te naaien.
Netjes alles spelden van punt naar punt en weer een naadje dicht. Het gaat hem goed af en hij vind het ontzettend leuk om te doen. Ik houd jullie op de hoogte en laat uiteraard de eerste ster zien als die af is !


Dat was het dan zo'n beetje,  jullie zijn weer op de hoogte van wat ik allemaal gemaakt heb in de afgelopen tijd.
Nu ga ik mijn naaimachine pakken en Beary Scary een stoffen rand geven.

Passen jullie in de tussentijd wel op voor de overvliegende heksen, want ze vliegen i.v.m. het slechte weer bijzonder laag.


Geen opmerkingen: