Privacy verklaring

donderdag 7 juni 2007

Kruidentuin bezocht

Met pinksteren zijn we naar de open dag geweest van stichting kunst en tuin. Deze stiching ligt bij ons in de buurt en ik was er nog nooit geweest 

De unieke kruidentuinen van stichting Tuin en Kunst zijn in 1991 opgericht. Tuin en Kunst is voortgekomen uit de kwekerij die al sinds 1977 bestaat. De stichting heeft zich toegelegd op het aanleggen van een uitgebreide collectie gebruiksplanten. Dit heeft geleid tot een verzameling met een grote verscheidenheid aan soorten. In de tuinen bevinden zich bovendien verschillende kunstwerken.
Ongeveer 500 soorten gebruiksplanten zijn verdeeld over een oppervlakte van 1,5 hectare. De natuurlijke afscheidingen tussen de tuinen, in de vorm van wallen van plantenresten, zorgen samen met de vijvers voor een uniek ecosysteem. Hierin leven zeldzame planten, dieren, vogels, insecten en amfibieën. Dit natuurlijk evenwicht vormt een onmisbare context voor de tuinen.

We hebben ons er prima vermaakt en onze ogen uitgekeken, wat een planten en kruiden stonden er. Vooraan staan ook de planten voor de verkoop en ik heb dan ook mijn eigen kruiden en medicinale planten weer uitgebreid met verschillende die ik nog niet had, o.a. bijvoet en gele kamille. Ook een paar keukenkruiden erbij gekocht die inmiddels alweer een paar keer gebruikt zijn.

~~~~~~~~~~~~~~

Een paar dagen geleden viel ook mijn halloween RR op de deurmat die inmiddels af is en alle hokjes zijn volgeborduurd. De patroontjes had ik erbij gedaan dus ik wist wat in de vakjes zou komen, maar om hem dan af te zien is toch NET even anders. Ik ga hem afwerken met een leuk halloweenstofje en dan kan ik hem daarna ophangen.



Geen opmerkingen: