Privacy verklaring

donderdag 21 juni 2007

Litha oftewel midzomer

Litha is ook bekend onder de namen Midzomer, Zomersolstitium en Zomerzonnewende. Dit feest wordt traditioneel op de vooravond van de zomerzonnewende gevierd, op 21 juni. Dit is de langste dag van het jaar en de nacht ervoor is dus de kortste nacht.
Na deze dag zullen de dagen weer korter worden tot Yule. Met Litha bereikt alles een hoogtepunt,alles om ons heen is groen. Het is ook de dag met de meeste zonne-uren. Dit geeft de kracht van de zon weer. Er wordt een keerpunt gevierd, men wacht de oogst af en de vruchtbaarheid van de gewassen is nu maximaal.

Midzomer wordt gevierd als het meest heilige feest in het wiel van het jaar. Het is de tijd van heling. Het is een heel uitbundig feest met grote vuren en vuurwielen (symbool voor de loop van de zon). Luid knallen met zwepen, brullen en schreeuwen verdrijft boze geesten die de oogst bedreigen.


Tijd van magische wensen

Het is nu de tijd van magische wensen - vergeet daarom niet in deze nacht een wens te doen!

SUGGESTIES: 
Wierook:
sandelhout, alsem, kamille, gardeniabloesem, rozenolie, lavendelolie, citroen, myrre, benzoë, drakenbloed, thijm, rozemarijn. 
Eten: Verse vruchten en groente in schalen of als salade.
Bloemen: madeliefje, kamille, roos, lelie, lavendel.
Boom: eik.
Geuren: citroen, myrre, cedar, roos, wisteria.
Assosiaties: groeien en rijpen.
Rituelen: kruiden verzamelen en een wens doen: je kunt je wens door een bloem aan het water geven, ook een goede tijd om de toekomst te voorspellen.


Het was weer tijd om een logje te schrijven want dat was alweer even geleden. Eens even denken wat er de afgelopen weken allemaal is gebeurd ...

Michiel heeft de uitslag van de MRI scan. Hij heeft al 4 jaar last van zijn knieën en kon daardoor niet meer hardlopen. Steeds begonnen zijn knieën te zeuren na enkele meters gelopen te hebben. Maar ze konden niets vinden en nu had Michiel gevraagd of hij dan niet een scan kon laten maken van zijn knieën. De uitslag: in beide knieën heeft hij een scheurtje in zijn meniscus. Nu moet hij 25 juni naar de specialist in het ziekenhuis en gaan ze bekijken wat ze eraan gaan doen.

Verder kreeg ook Niels deze week de uitslag van zijn bloedonderzoek. Niels heeft vaker last van zijn darmen en dat wordt via een bloedonderzoek goed in de gaten gehouden. De afgelopen 2 weken waren weer raak, hij liep rond met flinke buikkrampen. Hij heeft toen bloed moeten laten prikken om te kijken hoe hoog zijn ontstekingswaarde is. Normaal is dit 6 en hij had nu 54 !!!
De specialist heeft nu bevestigt dat hij de ziekte van Crohn heeft. Niels heeft nu weer een stootkuur van Prednison gekregen, wat betekent dinsdag 7 tabletten, woensdag 6 tabletten, donderdag 5 tabletten enz. Daarbij moet hij Salofalk slikken; 6 tabletten per dag en dit voor langere tijd.

Het waren dus ziekenhuisdagen de afgelopen tijd !

~~~~~~~~~~~~~~

Op een borduurgroep van yahoo hadden we een exchange. Je mocht zelf weten wat je ging maken voor je partner, zolang het maar in het thema was van je partner. Ik had Tineke toegewezen gekregen die het thema olifanten had. Ik borduurde voor haar 2 olifanten die ik verwerkte in een hanger afgewisseld met een patchwork olifantenblok.


Het was spannend om te zien wat ik terug zou krijgen, want je wist ook niet wie jou had. In mijn geval bleek dit Marjolijn te zijn en zij had voor mij een geweldig speldenkussen gemaakt in het door mij opgegeven thema: heksen/halloween. Zo ziet het speldenkussen er aan de ene kant uit:


En op de andere zijde staan er 4 pompoenen met hele leuke vrolijke gezichtjes:


Het speldenkussen is heerlijk groot van formaat wat ik heel handig vindt. Nu hoef ik niet steeds te zoeken waar mijn spelden zijn en je prikt niet snel mis. Ik heb het nu dagelijks in gebruik en ben er heel erg blij mee.


Nu zie je meteen waar ik momenteel aan bezig ben , aan het doorquilten van mijn "witches in a box" quilt. Het gaat wat moeizaam momenteel want ik heb weer een ontsteking in mijn rechterhand/pols/elleboog en binnenkant van mijn arm en mijn sleutelbeen begint ook weer te zeuren.
Maar goed, dat hoort allemaal bij de fibromyalgie. Ik blijf toch stilletjes aan de gang want als je helemaal niets meer met je hand/pols doet dan wordt hij stijf.

Verder heb ik vorige week woensdag mijn dank-je-wel cadeau opgestuurd naar Amerika, waar die lieve mevrouw woont die me vorig jaar een doos vol halloweenstofjes zomaar toestuurde. Ik had haar al verteld dat ik iets voor haar zou maken. Ik heb gekozen voor 3 lieve beertjes die op mooie quilts zitten aangezien die mevrouw ook zelf quilt, dus ik vond dit patroon erg geschikt.
Ik heb nog niet gehoord of het aangekomen is, ze weet dat het onderweg is dus ik hoop vandaag of morgen toch een mailtje van haar te krijgen. Nu maar hopen dat ze het mooi vindt.


Michiel was vanmiddag even wezen wandelen op een mooi plekje met de honden waar helemooie grassoorten staan. Daar maakte hij ook deze mooie foto van onze honden. Van boven naar onderen:  Bowy , Sinto en Bob.


Deze week heb ik ook het werkje afgemaakt wat ik voor een paar lieve mensen heb gemaakt, maar dat kan ik pas na 30 juni laten zien anders is voor hun de verrassing er af.
Ik heb afgelopen week ook weer nieuwe stofjes gehaald voor mijn volgende quilt projekten en vandaag heb ik al die lapjes uitgewassen. Ik was altijd mijn lappen stof die ik voor het quilten gebruik van te voren want soms zitten er bij die afgeven en de krimp is er dan ook gelijk uit. Het was een vrolijke bonte boel aan de waslijn vandaag.


Verder heb ik ook weer een paar regenboogkussens gemaakt. Dit kussen voor Maartje had het thema poezen.


Daarna was het kussen voor Nevio aan de beurt met het thema Winnie de Pooh, dit is de voorkant


En zo ziet het kussen er aan de achterkant uit


En dan was er het kussen voor Sammy met thema auto's.


En als laatse, het kussen voor Annika wat ik vandaag heb gemaakt met thema Chinese tekens en de letters van de voornamen van haar kinderen.



Oeps, het is weer een behoorlijk lange blog geworden. Hopelijk heb ik jullie er niet mee verveeld.

Geen opmerkingen: