Privacy verklaring

dinsdag 26 maart 2013

On or off ??? Please give your opinion

Graag wil ik jullie mening en ik hoop dat vele lezers zullen reageren. Waar gaat het nu over ? Over het instellen van een reactie achter laten !
Ik heb het nu (voor eventjes) zo ingesteld dat iedereen kan reageren, ook anonieme lezers, maar ik wordt dan overspoeld door spam mail en daar hou ik helemaal niet van. 
Welke van de twee opties zou ik moeten instellen volgens jullie, wat is het gebruiksvriendelijke ?

1. Ik kan het zo instellen dat alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren, maar dat betekend dat iemand die geen blog of blogprofiel heeft dus niet kan reageren ( niet erg vriendelijk lijkt me).

2. Of ik stel het zo in dat iedereen kan reageren, ook anonieme lezers, maar dan met een woordverificatie (ik weet het, dit is ook niet erg vriendelijk. Vele kunnen de vaak vreemde woorden niet lezen, maar daar is wel een oplossing voor, want als je op het (rood aangegeven) ronde pijltje klikt (zie plaatje hieronder), dan komt er een ander woord in beeld. Je kunt dit net zo vaak doen tot je een woord ziet dat je wel kunt lezen).

Willen jullie je mening eens geven? Ik zou dat erg op prijs stellen. En .... ik zag dat ik 500 volgers heb, dus deze week komt er nog een Give Away met niet 1, niet 2, niet 3 maar ...?... weggevertjes :-)


I like your opinion and I hope many of you will leave a reply. Whats this about? About the "leaving a reply" settings.
I got it now (for this moment) set up, so that anyone can respond, also anonymous readers, but I will be overwhelmed with spam mail and I don't like that at all.
Which of the two options would I have to set according to you, what is user friendly?


1. I can set it so that only registered users can respond, but that means that someone who does not have a blog or blog profile can't respond (not very friendly seems to me).

2. Or  I set it so that anyone can comment, also anonymous readers, but with a word verification (I know, this is also not very friendly. Many strange words often can not be read, but there is a solution for it, because when you click on the (red marked) round arrow (see picture below), then there will come another word. You can do this as many times until you see a word that you can read).

So please, give your opinion, I would really appreciate it. And ... I saw that I have 500 followers, so this week I'm going to do a Give Away with not 1, not 2, not 3, but ...?... give away things :-)50 opmerkingen:

Marilyn zei

I vote for #2.
I guess I don't really mind the word verification anymore, I'm getting used to it.
I do not have a blog, but love to read yours and comment.
Marilyn

Ann zei

Hoi Carin,
Ik zou opteren voor nr. 2 waarbij iedereen nog kan reageren. Ikzelf heb dat ook enkele weken geleden ingesteld wegens teveel spam (een echte pest).
En laten we eerlijk zijn ... veel extra tijd neemt dat nu niet in beslag hé!?
Groetjes,
Ann

Anoniem zei

Hallo Carin,
Ik zou optie 2 nemen, zodat iedereen kan reageren. Ik heb zelf geen blog, maar wil wel (soms) reageren en dat gaat vaak niet, dat is erg jammer. Als je optie 2 kiest kunnen de BLOG-lozen onder ons toch iets zeggen!
groetjes
Nicoline
gbostens@yahoo.com

Tania zei

Mijn ervaring is, dat er weinig mensen zonder blogprofiel reageren. Zelf heb ik een bloedhekel aan die verificaties. Het gebeurd vaak als ik dit zie, ik al niet meer reageer. Of zelf dat ik al mijn comment heb getypt en dan alsnog annuleer als ik die verificatie zie.
Het is niet alleen vaak slecht leesbaar, waardoor je moet refreshen, ook de combinatie is vaak om je vingers op te breken.
Nee, voor mij liefst geen verificatie :-)

klara zei

Het is ook niet nodig een blog te hebben, een gmail account is al genoeg om geregistreerd te zijn, ik heb ook een hekel aan de woord verificatie, ik heb mijn blog ingesteld op alleen geregistreerde bezoekers

AnitaS zei

Ik zou voor 2 kiezen. Hoewel ik veel problemen heb met de verificaties met cijfers en letters. Ik kan de cijfers erg slecht lezen.

Anoniem zei

Optie2 vind ik helemaal niet erg.een account aanmaken voor van alles en wat heb ik een gruwelijke hekel aan.Och,en even puzzelen vind ik juist een uitdaging om het in 1x goed te hebben.
Heb geen blog en ik lees de blogs niet meer waar je een account aanmoet maken.
Succes en sterkte met je beslissing.En ja,spam is een gruwel!

Anoniem zei

Sorry,vergeet mijn naam er onder te zetten,en dat is NIET mijn bedoeling.
een gezellige en zonnige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Anoniem zei

Hallo Carin, ik vind optie 2 toch het vriendelijks. Aangezien ik ook geen blog heb, zou ik dan niet kunnen reageren. Nu doe ik dit meestal wel via het prikbord, maar ik wil op je blog ook graag reageren. Ik doe de ledenadm. voor de voetbal in via het programma van de KNVB moet ik ook al een code invoeren, voordat ik kan inloggen en 9 van de 10 keer heb ik hem fout! Leesbril nodig.....
Groetjes, InaH

baukje zei

Ik heb ook nummer twee, soms zet ik het even uit maar dan krijg ik weer zoveel spam, dat wil ik niet. En ik heb ook vriendinnen die geen blog hebben die zouden dan niet meer als anoniem kunnen reageren dat wil ik niet,danmaar die vervelende woordverificatie!!

sylvia zei

ik sluit me bij Baukje aan! Ik probeer er aan te denken dat ik de WF er af haal als ik een nieuw bericht geplaatst heb, dan vind ik mezelf wat 'klantvriendelijker'.........;)
maar ja,dat vergeet ik ook regelmatig! Heb er wel een hekel aan om die WF steeds in te moeten toetsen, maar soms is de spam te veel............:(....en dan moet het weer een tijdje! Tis ook wel heel wisselend, somt tijden niet en dan hup: valium, viagra en nog meer engs!!

marion zei

Ik vind optie twee erg onvriendelijk.na drie pogingen geef ik het meestal op en lukt het me niet te reageren. Optie een is ook niet vriendelijk. Maar misschien heb je iets aan mijn idee, ik zet mijn blog op moderaten en kan als er spam binnenkomt deze heel makkelijk verwijderen. Al haalt blogspot 98 procent er voor mij al uit.

Anoniem zei

wat voor jou het fijnste werkt, ik heb er geen probleem mee om de code in te voeren. Het is idd wat je zegt, gewoon op het dingetje klikken tot je een leesbare versie krijgt....

Nina zei

Well... I don't mind if you use the word verification, I think I also should use - I receive a lot of spams in comments, but I have a feeling that more readers will not leave any comment if I use this mode...
I'm still hesitating about it :)

Jo who can't think of a clever nickname zei

Remove the verifier! Remove the option to post anonymous which will cut most of the spam.
There is no reason to be anon on a stitching blog. I comment anon on ASD blogs because I like to keep the two areas separate.
Word verifiers are very difficult to use if you're reading on an iPad or have slow broadband. Also if your w key is broken then it's impossible! That's a bit if a personal one, I don't suppose many followers have broken w keys, just me LOL.

Linda Knowles zei

Hallo Carin,

Gelukkig heb ik tot op heden geen last van spam ( heb ook nog niet zo veel volgers) maar als ik moest kiezen zou ik voor optie twee gaan.

Groetjes,
Linda

kezako zei

i think its a good thing not to be an anonymous !!!
Friendly
Kezako

Simone zei

Helaas moet je er wel een beveiliging opzetten. En dan is optie 2 toch de beste keus!

Anna Zont zei

For my blog I done n1.
Because n2 is uncomfortable for everybody every time. And this is much worse than "sometimes for somebody (anonymus)" - as in case 2.....

Birgitte aka Bietje zei

Ik Ik zou de woordverificatie aanzetten. Op die manier kan iedereen reageren, en krijg je ook leuke nieuwe contacten. Intussen hebben meerdere blogs (ook die van mijzelf) dat ingesteld en het is niet zo vervelend mee.
Ook ik werd ziek van al die rare reacties en meest vreemde aanbiedingen, waar ik helemaal niet op zat te wachten, laat staan op ingaan.

Anoniem zei

I would be happy with a word verification. I do not blog, but enjoy reading blogs and at times would like to comment.

Patty C. zei

Off- i have trouble seeing the word verification due to visual deficits- i love your work & enjoy commenting ;)

Deb zei

I think that you should try what works best for you. I've been having a lot of crazy comments lately and am thinking of putting on the Word Verification. I like that you can get a new word if the one you're given is hard to read. Maybe just cut out the Anonymous commenters.

Verona zei

Ik zou ook voor optie 2 gaan. Heb het zelf ook en ja soms is het moeilijk te lezen ( de woorden) maar ik ga net zo lang door dat ik het goede woord heb.

Groetjes Verona

Ageeth Dorsman zei

Heb zelf de woordverificatie uitgeschakeld, maar denk er ook over hem weer in te stellen, omdat ik nu
ook regelmatig gekke spam krijg. Ik zou dan in ieder
geval voor optie 2 gaan.
Groetjes van Ageeth

Barb zei

Hi Carin thanks for your comment on my blog. I am stitching the little rabbits now !!!!!!!
As for the verification thing I do not like it ,and removed it but you have lots of people leaving you comments I only have a few.
Descisions descisions!
Hugs

Ineke Platvoet zei

Hoi Carin,
Doe maar de woordverificatie - kan ik tenminste nog reageren, want ik heb geen blog. Heel vervelend die spam - kan Blogger daar niets aan doen?

Kay zei

I don't have a blog so can only comment if the 'name' option is available. I love to read blogs and enjoy commenting too. Sometimes I feel rude if I spend lots of time visiting various blogs but am unable to comment.

Monica zei

Ja, die spam, dat is voor velen een probleem en dan staan wij voor het zelfde dilemma. Ik heb beide opties geprobeerd, na een tijdje gewoon alles weer uit en.... (even afkloppen) al een heel tijdje geen spam meer gehad. Dus wat je ook doet het hoeft niet altijd blijvend

Elza zei

Ja ik het ook optie 2 er weer in vanwege de vele spam.Het is jammer maar helaas.
Groetjes ELza.

Anoniem zei

Graag optie 2 zodat ik ook zonder blog je mooie werken kan ophemelen.

Groetjes en veel borduur plezier, Margo

Samantha T zei

On my blog I took the decision to leave anyone comment and I also took off the word verification. Blogger says that the antispam control will assure me security anyway. I hope so...at this time it's all ok.

Marguerite zei

Ik zou denk ik ook voor optie 2 gaan. Vind het soms wel grappig om te ontcyferen wat ze nu weer verzonnen hebben. En als ik het niet kan lezen tik ik gewoon iets geks in en dan zetten ze gewoon iets duidelijkers neer.
Hou er zelf niet van om me overal in te moeten loggen.
Zelf gooi ik als ik zie dat er iets geks op mijn g-mail staat het berichtje meteen weg. Probeer het niet eens meer te lezen. Neem de telefoon ook niet meer iedere keer op. Als ik een anoniem telefoon nummer zie of eentje uit een vreemd land lach ik naar mijn rinkelende telefoon en zeg jammer maar je rinkeld maar lekker verder.
Groetjes Marguerite

jolanda zei

Ja optie 2 lijkt mij dan ook het meest geschikt. Dan kan in ieder geval iedereen blijven reageren en kunnen ze er zelf voor kiezen om dat eventueel niet te doen.
Tot nu toe heb ik eigenlijk nooit last van spam gehad, maar wanneer dat wel het geval zou zijn zou ik ook de woordverificatie gaan instellen. Na verloop van tijd kun je het altijd weer uitzetten.

Margo Kool-de Kemp zei

Gewoon optie 2 nemen. Spam is vreselijk! Ik vind het helemaal niet erg om even een versleutelde tekst te moeten invoeren... Groetjes Margo

Elisa M zei

Ik vind het toch stiekem vreemd dat ik geen Spam krijg, maar ja ik vind zo'n woordding heel vervelend omdat het op me ipad meestal niet werkt, maar je moet doen wat jij fijn vind hoor!!

Solstitches zei

I really dislike the word verification and have taken it off my blog but I do get maybe six or seven spam messages per week. I wish these spammers would find something more useful to do with their time!
I'm thinking of changing to registered users only.

Margaret

Marijke zei

Gefeliciteerd met al je volgers!
Zelf heb ik gekozen om geen anonieme lezers te kiezen, erg jammer dat het door spam zo moet maar... ze kunnen mij altijd mailen en het leukste is... ik kan ze dan ook terugmailen dat kan normaal met anonieme lezers niet want dan krijg je no-reply...bericht... voor mij is dit de beste oplossing!
groetjes van Marijke

Faby zei

Io sul mio blog non ho la parola di verifica e non è mai successo niente...un abbraccio Faby

Saskia Smit zei

Ik ga voor 2

Anoniem zei

Ik zou graag optie 2 willen, heb zelf geen blog maar lees die van jouw bijna dagelijks en vind het altijd leuk om een berichtje achter te laten

Petitesxxx et Cie zei

Sorry, I'm going to leave you a comment in french...
C'est à toi de choisir, il s'agit de ton "jardin secret"...
Perso, j'ai choisi sur mon blog que tout le monde puisse me laisser un mot, par contre, je modère au cas où il y aurait des "dérapages" ou trop de spams. Pour l'instant, je n'ai eu aucun problème si ce n'est que certaines personnes n'arrivent pas à déposer de commentaire. Je pense que cela vient de leur navigateur mais pas de blogger ou blogspot.
Fais comme tu le sens, cet espace est le tien.
Bisxxx et douce soirée.

Annie zei

Personally, I think word verification discourages commenters more than requiring a registered user. But maybe that's not the case in Europe. Anyway, it's what I chose on my own blog.

Pam in IL zei

#3 - Personally, not #1 or #2. You can set it up so that you have to approve the comments before they are posted to your blog and leave the word verification thing turned off. I believe even unregistered users can still comment this way as well.

Anoniem zei

Carin,
Ik ben zo iemand zonder blog, ik werk fulltime, quilt heel graag en heb gewoon geen tijd. Wel lees ik dankbaar alle verhaaltjes van de bloggers die zo aardig zijn om hun verhalen te delen. Ze zijn inspirerend, ontroerend en vaak herkenbaar. Ik post meestal geen reactie omdat "anoniem" zo tegen mijn aard inga. Ik vermeld ook altijd mijn naam. Mijn suggestie zou zijn doe woordverificatie. Doe moeite wil ik zeker doen als tegenprestatie. Hartelijke groet, Annette, Delft.

Natas zei

Ik heb geen probleem met de woordverificatie. Vervelend dat je zoveel spam krijg, hoor. Succes met het maken van je keuze!

MooZ KaartenFabriekje zei

Hoi Carin,

waardeloos al die spam!
Ik zou dan inderdaad toch voor 2 kiezen, een woordverificatie. dan kunnen mensen zonder blog ook reageren.
Ik moet toch eens op mijn eigen blog kijken wat ik nou zelf heb ingesteld...dat weet ik niet meer, erg he?!

groetjes, Monique

Julie zei

Personally, i dont like the word verification, but i do still try and comment on blogs that have it, if after 3 trys at sending the comment it doesnt work i give up!

Oude lappen zei

Als ik zou mogen kiezen zou ik gaan voor geen woord verificatie.
Groetjes Liliane

Yvon zei

Ik heb hem zelf nu ook op 1 staan dus geen anonieme en nu krijg ik dus geen spam meer binnen, heelrijk