Privacy verklaring

zondag 9 november 2008

Herfst en een beetje kerst

En het blijft maar schitterend herfstweer, onze bomen in de tuin zijn nu bijna alle bladeren verloren. Tijd dus om de tuin een beetje winterklaar te maken.
Michiel heeft dan ook de hele middag in de tuin lopen rommelen. Hij had afgelopen keer weer berkenstammetjes meegebracht toen hij vrijwilligerswerk deed in de natuur en die heeft hij vandaag weer op onze stenen muur geplaatst. Zo krijgt die stenen muur toch een beetje een warmere uitstraling en het staat bovendien enorm gezellig.


Vlak bij de muur ontdekte ik nog een paar paddenstoelen die verscholen stonden bij de houtwal in de tuin, ik blijf ze leuk vinden.


Nadat Michiel klaar was met zijn berkenstammetje heeft hij nog alle bladeren van het gras geharkt anders dan gaat dit stikken. Tussen de planten mogen de bladeren wel blijven liggen, zo geven ze kleine beestje een warm en beschut plekje.


Er is niet veel kleur meer te bekennen in de tuin en daardoor springt de herfst aster nog meer in het oog, op dit ogenblik is deze het zonnetje in de tuin.


Bob en Bowy vinden het nu ook schitterend met al die bladeren die maar aan komen waaien. Bowy is zo druk in de tuin dat er geen foto van te maken is. Bob daarentegen lag vandaag uit te rusten in zijn mand, want hij was nog moe van de lange wandeling gisteren in het bos. Maar wat wil je ook als je bijna 16 jaar wordt, nietwaar Bob ?


Ik ben vandaag ook aan het bijkomen van de wandeling van gisteren en ben dus bezig geweest met het kerstquiltje wat de naam Cozy christmas heeft.
Nu vieren wij niet echt kerst zoals de meeste doen, nee wij vieren Yule oftewel midwinter wat valt tussen 20 en 22 december. Maar toch blijf ik het leuk vinden om wat winter/kerstquiltjes te maken, waarvan dit er een is.


Natuurlijk mag ook de gingerbread niet ontbreken

Nog even wat vakken doorquilten en dan kan de bies er om heen gemaakt worden. Daarna nog wat ophanglussen maken en Cozy christmas is af. Uiteraard laat ik de foto dan zien.


Dan wil ik verder nog alle mensen bedanken die op mijn quilt blijven stemmen (zie bericht van 5 november). Ik ben hier heel blij mee.


Geen opmerkingen: