Privacy verklaring

dinsdag 20 februari 2018

Poppies for knitters shawl

Deze sjaal was een testknit, dat betekend dat ik van de ontwerpster het patroon gekregen heb en ik brei het dan om te zien of het patroon klopt. Eventuele fouten geef ik dan aan haar door.

This shawl was a testknit, that means the designer gave me the pattern and I knit it to see if the pattern is correct. If there are any errors in it, I will let her know.

Poppies for knitters - Wollmuschi design
Yarn:
- Merino from Irish Faytale Yarns (colors Ice Princess and Petrol)
(100% merino)
Skein is 100 gr. (400 m/437 yards) - Used Ice Princess 65 m/72 yards
 
Used Petrol 119 m/131 yards
- Cloud from Nina Hand Dyed Yarns (color Brown Rust)
(100% merino)
 Skein is 100 gr. (500 m/547 yards) - Used  20 m/22 yards 
- 4 ply merino from Ratty Yarns (color OOAK)
(100% merino)
Skein is 100 gr. (400 m/437 yards) - Used 280 m/306 yards
Yarn:
Circular needle 3.25 mm (US 3)

Het patroon Poppies for knitters is van Wollmuschi design en is te vinden op Ravelry (klik).

The pattern Poppies for knitters is from Wollmuschi design and can be found on Ravelry (click).


De sjaal is gebreid met 3 verschillende garens in 4 kleuren. De 2 teal kleuren zijn 100% merino van Irish Fairytale yarns (klik) in de kleuren Ice Princess (licht) en Petrol (donker). De bruine kleur is Cloud van Nina Hand Dyed Yarns (klik) in de kleur Brown Rust. De hoofdkleur is een 4 ply merino van Ratty Yarns (klik), dit was een OOAK kleur (one of a kind, dus wordt niet nogmaals geverfd).

The shawl is knit with 3 different yarns in 4 different colors. The 2 teal colors are 100% merino from Irish Fairytale yarns (click) in the colors Ice Princess (light) and Petrol (dark). The brown color is Cloud from Nina Handy Dyed Yarns (click) in the color Brown Rust. The main color is a 4 ply merino from Ratty Yarns (click), this was a OOAK color (one of a kind).Het patroon ziet er misschien moeilijk uit, maar in werkelijkheid is het best een makkelijk patroon om te breien.

Although the pattern looks maybe a bit different, it is really a easy pattern to knit.


De strengen van Irish Fairytale yarns waren 100 gram (400 m.) en ik had van de lichte nog 82 gram over. Dat betekent dat er 65 m. in de sjaal zit. Van de donkere had ik nog 70 gram over, dus daar is 120 meter van gebruikt. De bruine streng was ook 100 gram, maar had 500 meter. Ik had daar 96 gram van over en daar is dan 20 m. van gebruikt. De hoofdkleur was ook 100 gram en 400 meter en daar had ik 30 gram van over. Gebruikt is er 280 meter.

The skeins from Irish Fairytale yarns were 100 gram each (400 m.) and from the light I had 82 gram left over. That means that I used 65 meter in this shawl. From the dark color I had 70 gram left over, so I used 120 meter. The brown skein was also 100 gram but had 500 meter. My left over was 96 gram and I only used 20 meter. The main color was 100 gram and 400 meter and from that I had 30 gram left over. Used was 280 meter.


De sjaal is gebreid op naald 3.25  en hij is 190 x 45 cm.

The shawl is knitted on needle 3.25 (US 3) and it's 190 x 45 cm.


De sjaal moest je afwerken met een picot rand, dit was wel even wat werk, maar het resultaat is erg mooi.

I had to bind off the shawl with a picot edge and although it was a lot of work, the result is beautiful.


11 opmerkingen:

Carolien zei

Prachtig geworden! De kleuren zijn ook super ...

Groetjes, Carolien

Julie zei

What an amazing mix of colour and pattern, that does look beautiful. Well done Carin on the model knitting.

Marguerite zei

Prachtig geworden!

jmk zei

💙

Conny's-blog zei

Prachtige sjaal zeg..................liefs.Conny

Mary - Lecoeurceltique zei

It's a beautiful shawl.

anja zei

Mag ik je vragen wat de materiaalkosten zijn? Het lijkt me zo zonde om een streng van 100 gram te kopen en dan maar 4 gram te gebruiken. Maar het ontwerp is wel erg mooi, vandaar mijn vraag.

Carin zei

Anja, alle strengen die ik gebruikt heb komen uit mijn voorraad en ik weet echt niet meer wat ik ervoor betaald heb. Maar voor 4 gram kun je altijd een restje gebruiken.

anja zei

Ja, uiteraard zou ik een restje gebruiken, maar ik dacht dat jij het garen nieuw had gekocht, vandaar mijn vraag. Dank voor je antwoord!

Carin zei

Nee meestal werk ik met garen uit mijn voorraad en als het al enige tijd ligt, dan weet ik vaak de prijs niet meer. Ik zou het dan even moeten opzoeken. De teal strengen waren meen ik rond de 10 euro per stuk en de streng voor de hoofdkleur was iets van 22 euro. Van de teal kleuren heb ik dus ook best nog veel over en dat gebruik ik weer voor andere sjaals.

Bethan zei

I agree - it's such a beautiful result! I love the colours of it as well x