Privacy verklaring

maandag 23 september 2013

Mmmm ... Pumpkinsoup !

Tussen al het hoesten en kuchen door (ook hier is de verkoudheid terug), zijn we in het weekend bezig geweest in de tuin.Tenslotte moest de kale plek die ontstaan was na het verwijderen van de seringboom, opgevuld worden met planten. Tegen de muur zie je de wingerd die nu prachtige rode bladeren krijgt.

Between all the coughing (I have my cold back), we manage to work in the garden this weekend. We had to fill the empty spot, where we took out the common lilac tree, with plants. Against the wall you see the parthenocissus whichs get his red leaves now.


Ook hebben we meteen het hoekje bij de voordeur opgesierd met een grote pompoen en een kleinere tussen de paarse heide gelegd. Wat een vrolijke kleuren toch dat paars met oranje.

We also gave the space by the frontdoor some color. We placed a big pumpkin there and a little one between the purple heather. What a lovely colors that purple with the orange.


Vanwege Mabon werd er ook weer een grote pan pompoenensoep gemaakt. Ik liet Michiel de pompoen in stukken snijden, want dat is toch altijd weer een hele klus. Even daarna stond te soep al te pruttelen.

Because of Mabon I made again a large pan of pumpkinsoup. Michiel cut the pumpkin in pieces because that is a heavy job. Not much later the pan was on the stove.


Ook maakte ik er weer knoflook-uienbroodjes bij en ik kan jullie vertellen dat we heerlijk gegeten hebben. Hier is het recept voor de pompoenensoep:

1 soeppompoen (ongeveer 1200 gram)
1 grote ui
1 prei (eventueel kun je er ook nog een beetje bleekselderij in kleine stukjes bij doen)
1 eetl. paprikapoeder
3 bouillonblokken (runds)
1,5 water
1 kruidenbuideltje

Voor de broodjes:
afbak meergranenbroodjes
2 uien
4 teentjes knoflook

In het hete water de boullinblokken oplossen. Pompoen afspoelen, halveren, pitten verwijderen en in stukken snijden. In een soeppan 2 eetl. olie verwarmen en de ui en prei hierin aanfruiten. Pompoen met paprikapoeder door het ui-prei mengsel scheppen en 5 minuten zachtjes laten bakken. Daarna de bouillon erbij en aan de kook brengen. Laat dit in 20 minuten gaarkoken. De laatste 10 minuten hang je het kruidenbuideltje erbij.

Ondertussen in een koekenpan wat boter smelten en hierin de gesnipperde ui en knoflook fruiten totdat ze zacht zijn. Neem je afbakbroodjes, snij ze doormidden en besmeer ze dun met boter. Leg op elke helft een deel van het knoflook-uienmengsel en bak de broodjes in de oven af in ongeveer 8 minuten.

Als de pompoen gaar is, de pan van het vuur nemen en met een staafmixer pureren tot een gladde lichtgebonden soep.

I also made some garlic-onion bread and I can tell you we eat delicious !


Of ik nog iets aan het quilten heb gedaan? Jazeker ... ik heb volop aan de Cock-a-doodle-doo quilt gewerkt.

Did I also do some quilting? Sure ... I worked on my Cock-a-doodle-doo quilt.


Inmiddels staan alle vier de blokken in elkaar die elk 25 inch (63 cm) zijn. Vandaag ga ik ze aan elkaar zetten en dan de border eromheen zetten. Daarna kan ik hem dan gaan dubbelen.

I have all the four blocks finished, each is 25 inch. Today I'm going to sew them together and then I will add the border. When that is done I can sandwich the quilt.


21 opmerkingen:

Judith zei

heerlijk he, herfst! ik hou van de wisseling van de jaargetijden :0) Leuke quilt! nog nooit pompoensoep gehad...moet het toch eens proberen ;)

quilting Jeannet zei

Heerlijk die pompoensoep! als ik dan maar wel een mailtje terug krijg natuurlijk....misschien krijg je wel honderden verzoeken....;) anders zit ik tot aan de winter te wachten en is die pompoen al naar de haaien......

Karen - Quilts...etc. zei

I too love pumpkin soup - did you know that you can cut your pumpkin in half and put it on a baking sheet - bake for about an hour and then you can scoop your pumpkin into your recipe. That is the way I do it. I love your fall decorations

Ageeth Dorsman zei

Ziet er lekker uit, de pompoensoep! Ik ga me er deze week ook eens aan wagen, want kreeg echt een reusachtige pompoen cadeau, met de stellige
verzekering, dat hij heerlijk zou zijn voor pompoensoep. Heb het nog nooit gemaakt, maar ik kan natuurlijk die lieve geefster niet teleurstellen, dus als je even tijd hebt, hou ik me erg aanbevolen voor je recept (ik heb geen facebook, vandaar...). Alvast heel erg bedankt en groetjes van
Ageeth.

cucki zei

Everything is looking so lovely
Hugs x

Ineke Hulzebos zei

Wat ziet de pompoensoep er lekker uit! En je tuin ziet er leuk uit, met de heide en pompoenen bij elkaar!

Groetjes, Ineke

Berna zei

Wat een heerlijk herfstblogje. Pompoensoep moet ik altijd nog eens proberen. Misschien deze herfst?
De tuin ziet er weer gezellig uit! De quilt past mooi in dit logje. Leuk.

Carin zei

Mail is verzonden ;-)

Carin zei

Ageeth ook jij heb het recept via de mail gekregen als het goed is.

Floor zei

Leuk dat je het quiltje kunt kaan dubbelen, kan je fijn gaan quilten.
Toen wij nog een volkstuin hadden kweekten we zelf pompoenen en aten dus veel soep. Lekker hoor.
Maar inderdaad mannenwerk om zo'n ding in stukken te krijgen.

AnitaS zei

Lekker die soep. Je quilt ziet er nu al zo leuk uit.

Essie's Quilts zei

Hallo Carin, wat een mooie tijd is dat toch de herfst!
Ik zat te kijken naar je boeken en film lijst en zie dat we wel zo'n beetje de zelfde smaak hebben, ik vroeg me af of je het boek 'Neverwhere' van Neil Gaiman (schrijver van o.a. Stardust) wel eens hebt gelezen, zoniet wat mij betreft een aanrader!
groetjes,
Esther

Sis Voorn zei

En uitjes zijn zeer goed tegen verkoudheid !!!
Beterschap !

Rian, zei

Een blogje om te watertanden. Ik heb alsmaar het idee dat al die mooie pompoenen alleen maar voor de sier zijn, maar er worden weer zoveel soepjes van gemaakt dat het toch wel erg lekker moet zijn. En een mooie nazomer is heerlijk om in de tuin te grutten. Je quiltblokken stralen ook een beetje herfst uit. Wordt vast een prachtige quilt.

jolanda zei

Weet je dat ik nog nooit pompoensoep gegeten heb? En ik ben heel benieuwd hoe het smaakt dus ik hou me aanbevolen voor jouw recept hoor.
Leuk dat het weer pompoentijd is hé? Ik vind ze altijd zó leuk staan binnen en buiten. Dit jaar gaan we misschien weer wat pompoenen uitsnijden.

Elza zei

Heerlijk die herfst en mooi die kleuren ga ook wat heide in een pot zetten.
Groetjes ELza.

jolie zei

Wat een gezellige en warme quilt.

Jane in Wales zei

Wat ziet dat er gezellig en lekker uit! En je blokken zijn ook al zo mooi! Nogmaals beterschap!

Julie zei

Just having a blog reading catch up, a great place you visited with lots of lovely pumpkins, your soup looks delicious, enjoy!

I hope you are soon feeling much better {big hug}

Bianca den Herder zei

Ik zoek me rot naar het recept, die had je volgens mij gepost en nu kan ik het nergens meer vinden (natuurlijk net nu ik mijn buuf heb beloofd deze pompoensoep te gaan maken en zij kan wel een bakje van me krijgen...) Mag ik? Alvast bedankt en een dikke knuffel, Bianca.

Bianca den Herder zei

Gevonden! Ik wist dat ik 'em op FB had gezien, maar hij had zich verstopt ;). Geprint, straks pompoentje halen, verheug me er nu al op!