Privacy verklaring

woensdag 29 februari 2012

The Birds ...

Ik bedoel met de titel niet de film The Birds uit 1963 van Alfred Hitchcock, maar ik heb het nu even over de vogels in de tuin. Hier worden ze het hele jaar door gevoerd, maar 's winters krijgen ze, behalve het vogelzaad, ook zelfgemaakte blokken vet met zaad en noten erin. Dat ze dat maar al te lekker vinden is te zien op de volgende foto's.

No I don't mean the movie The Birds from 1963 from Alfred Hitchcock, but I mean the birds in the garden. We feed them all year long, but in the winter they get besides birdseed, homemade blocks of full of birdseed and nuts. They realy like that, you can see that on the pictures.

Wij genieten van al de vogels in de tuin, maar er is nog iemand die daarvan geniet en die regelmatig op bezoek komt. Niet om koffie te drinken maar om zo'n malse duif of andere vogel op te eten :-) Gisteren zagen we hem zitten op een tuinstoel vlak bij het keukenraam. Ik maakte er snel een foto van, helaas is hij niet helemaal scherp. Een tweede kans kreeg ik niet want toen had hij me in de gaten en was de vogel gevlogen.

We enjoy all those birds in the garden but there is some else who is enjoying this. He doesn't come to get a cup of coffee but he comes for a snack (little birds). Yesterday we saw him sitting on a garden chair by the kitchen window. I made a photo, its not so clear but I didn't get a second chance because he saw me and the bird flew away.

Sperwer / Eurasian Sparrowhawks

Inmiddels heb ik de meeste dingen terug op de nieuwe pc gezet en hierdoor zijn er niet veel steekjes gezet de afgelopen dagen. Met mijn bloeddruk is het ook nog steeds niet helemaal goed en aankomende dinsdag moet ik terug komen en krijg opnieuw een 24 uurs bloeddrukmeter om. Vanavond komt er gelukkig een leuke fim op tv (Zathura: A Space Adventure) en ik denk dat ik me op de bank nestel met een nieuw werkje; My Lady van LHN.

The last few days I have put everything back on the new pc what I needed so I didn't made any stitches. My blood pressure is still not okay and I have to go back to my doctor on tuesday. Then I get again a 24 hours blood pressure monitor. Tonight there's going to be a nice movie on tv (Zathura: A Space Adventure) so I think I'm going to watch that one and start a new project: My Lady from LHN.


20 opmerkingen:

Anoniem zei

mooie foto's en wat bijzonder een sperwer in de tuin. Mooi nieuw werkje, ligt hier ook nog.
Sterkte met de bloeddruk!

Fem zei

my lady ligt hier ook nog te wachten.
Prachtig al die vogels in de tuin, ik woon aan een meer dus behalve (mijn favorieten) musjes, merels koolmeesjes enz. komen de meeuwen hier ook regelmatig een hapje meeeten, dan is het in een mum van tijd op! Morgen gaan de webcams van de vogelbescherming, beleefdelente.nl, weer online dan kunnen we weer meegenieten via de webcam van het wel en wee van een keur aan vogels, zeer de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

groetjes, Fem

Lida zei

Fijn dat je de boel over hebt kunnen zetten en wat een gave foto's van jullie tuin! Ook hier een speciaal voederhuisje voor de vogels, plus een bol en een krans vol geprikt met vetbollen en zakjes olienoten en ook hier een roofvogel die zo nu en dan een vogeltje komt oppeuzelen, weet niet zeker wat het is, wij dachten aan een buizerd.
Lief borduurtje heb je onder handen en lekker om dat bij de tv te gaan zitten maken, sterkte met de bloeddruk, groetjes
Lida

Lesleyanne zei

Great pictures of the birds in your garden. Look forward to seeing your progress on your Lady.

Riet zei

Ik kan ook zo genieten van de vogels in de tuin. Wat een leuk nieuw patroon heb je klaarliggen. Doe het maar rustig aan!

cindy zei

wow wat is dat mooi al die vogels in je tuin, bij ons zijn het pimpelmeestjes die elk jaar terug komen en hun nest maken in het vogelhuisje aan de muur.

Verona zei

Sterkte met je bloeddruk.
Succes met je nieuwe borduurwerkje. Ik heb ook op punt gestaan om dit patroon te kopen. Zo'n schatje.

Groetjes Verona

Valma zei

very great !
you still have snow ??
as soon as my garden is done, I'll have places to feed the birds too =D
Looking forward to seeing your Lady
Meanwhile take care of you...it's the most important thing
hugs
xxxx

Ann zei

Die sperwer is blijkbaar een geregelde bezoeker bij jullie "snackbar". Gelukkig heb je vorige keer je kip kunnen redden!
Ik vind die "Lady" een heel mooi werkje en zie alvast uit naar je update!
Hopelijk komt het snel in orde met je bloeddruk (maar om je kalm te houden is er niets beters dan een borduurwerkje ;-)!
Groetjes,
Ann

blueladie zei

Carin, I am so sorry your blood pressure is still not right. Sending prayers. Thanks for the pictures of the birds in your garden. I enjoyed seeing them. Looking forward to seeing your progress on "My Lady". I have started the SAL you referred me to. I will post pics when I am able and let you know. Cathryn

Elza zei

Prachtig die vogels in jullie tuin.
En succes met je bloeddruk en fijn borduren aan je LHN.
Groetjes ELza.

Barb zei

Hi there Carin, oh poor you ,not having a lot of luck with your BP lately hope it gets put right soon. We too have birds in the garden and a sparrow hawk that swoops over and sometimes manages to get himself a smaller bird to eat. It is upsetting when this happens but he has to be fed too.
I have got the "Lady" on order so I shall be looking to see what you do with yours lol.
Take care hugs

Elisabeth zei

Wat een schitterende foto's, hier zijn de vogels helaas al lang gevlogen, geen bezoekje meer. Heel af en toe...

Wat is het dan een plezier om hier na te kijken.

Miss T. zei

Mijn 'My lady' is bijna af.... het jurkje is een heel werkje op zich om te borduren, nog alleen het hoofdje en ben klaar ziet er alleen een beetje rozig uit de mijne want heb andere kleurtjes gebruikt. Benieuwd naar uw resultaat! Veel borduurplezier!

Anoniem zei

Hi

Just visiting your blog.

Lovely bird photos and your new start looks great.

Anoniem zei

What wonderful photos of your birds - even the sparrowhawk. I suppose he/she needs to live too? Difficult.

I really hope you are having a good and relaxing weekend, Carin.

Peeters Liliane zei

Hallo Carine,
Wat een lief berichtje op mijn blog! Ik heb ook iets met elfen moet ik eerlijk bekennen :-)) Soms kunnen ze heel erg lief zijn maar af en toe komt er toch eentje met heel wat venijn naar voren ;-)) Binnenkort te zien op mijn blog!
Ik zie dat jij heel mooie borduurwerkjes maakt, handwerk is toch een hele kunst om te realiseren!.
Leuk dat je ook een Limburger bent, ik ook maar dan ééntje van aan de andere kant van de Maas ;-)))
Lieve groetjes,
Liliane

Fem zei

ik heb sinds kort ook een blogje, ik zou het leuk vinden als je een kijkje komt nemen.
groetjes, Fem

sylvia zei

Leuk he, al die vogels, hier zijn er ook heel veel!! Maar ook eksters, en die zijn natuurlijk altijd de baas en dat is jammer: zo verjagen ze de kleintjes! Maar....ze komen wel steeds weer terug!!!
Vervelend dat die bloeddruk van jou nog niet goed zit.....balen!
groetjes, Sylvia

Stitching Noni zei

How lovely to have all those birds come to your garden! It's great that you feed them especially in winter as it must be harder for them to get food with all the snow around. Looks like a lovely new start for you. Sorry to hear your BP is not settling down. Take care x