Privacy verklaring

zondag 11 september 2011

A little vacation and more ...

En hebben jullie me gemist ? Of hadden jullie niet eens in de gaten dat ik weg was? Wij waren er een paar dagen tussenuit, van zondag t/m vrijdagavond waren we bij schoonmoeder Wil in Haarlem en de week is omgevlogen.

And did you missed me? We were on a little vacation to my mother in law who lives a two hour drive from us.

 
Wat het weer betreft hadden we zachte regen ..., harde regen ..., nog eens regen ..., even een kleine dweilpauze en toen weer regen, regen en nog eens regen .... MAAR ... verveelt hebben we ons zeker niet.  Bowy was ook mee die het reuze gezellig vond en zeker 1 kilo aangekomen is door de vele extraatjes :-)

The weather was bad, real bad ... we had soft rain ..., hard rain ..., again rain ..., a little dry weather and again rain, rain, rain ! But we weren't bored for a moment. Bowy joined us and he had a great time.


Op de dinsdag zijn we naar de Rijp gereden, naar Sylka mode want ik had gehoord dat deze winkel ging sluiten en dat alles met 40 % korting de winkel uit ging. Helaas vond ik er niet echt stofjes die ik leuk vond en de buit was dan ook mager .... een stofje met houtnerf motief dat ik nodig heb voor een applicatie quilt die ik anderdaag wil gaan maken, een set mesjes voor mijn rolmes en een allerliefst beertje die inmiddels omgedoopt is tot Bram. Verder nog wat rondgewandeld door de Rijp en vandaar uit weer terug gereden naar Haarlem. Oja ... ook daar hadden we regen, regen en nog eens regen ...

 On Tuesday we went to a quiltshop who is closing his doors. I bought a fabric with a woodgrain motif, some blades for my rottary cutter and a lovely little bear who we gave the name Bram. Oh ... and we had rain, rain and more rain ...


Op donderdag brachten we Heleen van De lapjesgaard in Amstelveen een bezoek, want ik weet dat ze erg leuke stofjes heeft en als je zo dichtbij in de buurt bent dan kriebelt het wel om een paar mooie lapjes te scoren. Ook nu hadden we regen, ... niet zo erg als de dagen ervoor maar toch .... REGEN ! Ik kocht er 10 FQ's in groen tinten want die kwam ik nog tekort voor .... jawel een andere quilt die in de planning staat. Ik heb amper stofjes in groen dus ik hoefde geen excuus te zoeken om ze te kopen.

On Thursday we went to another quiltshop. I knew she had beautiful fabric and I bought there 10 FQ's in green shades for another quilt I want to make. Oh yes ... and we had again rain !


Op vrijdag gingen we een bakkie doen bij Koffiesalon Teylertje in Haarlem want schoonmoeder Wil exposeert daar een deel van haar schilderijen. Dus als jullie in de buurt zijn en daar een bakkie gaan doen ... kijk dan even naar wat er aan de muur hangt. Ze hangen er nog tot half november. Op vrijdagavond was het weer tijd om naar Limburg terug te rijden want we wilde de volgende dag naar Jacqueline van The Log Cabin die open dag had. Wil nog bedankt voor de oergezellige week en ondanks de vele regen hebben we het reuze gezellig gehad.

On Friday we went to a coffeehouse because my mother in law had an expo there with her paintings and later in the evening we drove home again because the next day we wanted to go to quiltshop The Log Cabin who had a open day to show her new fabrics.

Gisteren (zaterdag) gingen we al om 10 uur op weg naar Hillensberg want we hadden bij The Log Cabin met een paar andere quiltsters afgesproken. Allereerst met Marianne (geen blog) en verder met Elly die wel een blog heeft, het freubelhoekje en waar ze altijd erg leuke zelfontworpen patroontjes op zet. En wat is het dan gezellig kletsen als het eens niet regent en de zon lekker warm schijnt. We hebben heerlijk in de tuin van Jacqueline gezeten, we leken wel een stel kippen want ik denk dat onze monden geen minuut hebben stil gestaan. Vreemd is het niet dat je dan niet uitgepraat raakt, want kletsen over patronen en stofjes verveelt nooit :-) 
Natuurlijk werden ook hier de nodige stofjes gekocht voor toekomstige projecten. Kijk met zulke projecten op komst heb je altijd een reden om weer wat stofjes aan te schaffen .... toch? Als Rutten nu eens heel Nederland aan het quilten krijgt, dan loopt de economie weer als een speer. Zie je het al voor je? Een quiltbee in Ahoy of de Arena.
Allereerst dook ik in de opruimingsmandjes waar zulke mooie stofjes in lagen dat ik daar vast wel weer een mooi nieuw project voor kan verzinnen.

Yesterday (Saturday) we went to quiltshop The Log Cabin were we meet some other quilters, Marianne and Elly, and we had a lot to talk about, ... talk about quilts and fabric is never boring. First I looked in the baskets where the fabric was with a discount and I found some beauties.


Marianne was ondertussen aan het zoeken naar een mooie achtergrondstof voor een quilt waar ze binnenkort aan wil beginnen en waar ze mij al eerder warm voor had gemaakt. Ik was die quilt helemaal vergeten maar nadat Marianne me de quiltmania onder mijn neus schoof kreeg ik het weer warm en al snel was ook ik op zoek naar een mooie achtergrondstof, ... achja ... een USPOP (UnStarted Possible Project) meer of minder maakt dan ook niets meer uit. De stof die ik ervoor uitzocht ligt inmiddels hier op tafel met daarop de quiltmania (nummer 82 maart/april 2011) waar Tante Sarah in staat.

Marianne was looking for some backgroundfabric for her next quilt and she showed me the Quiltmania where the quilt was in. She had showed it before but I totaly forget that quilt. After seeing it again I also went to look for backgroundfabric because one more USPOP (UnStarted Possible Project) more or less .... who's counting. The quilt is caaled Aunt Sarah and is in Quiltmania 82 march/april 2011.


Close-up van de achtergrondstof / Close-up of the backgroundfabric

En nu hoor ik jullie denken .... was het dat? Neeee natuurlijk niet, er ging nog meer naar huis mee. Ik kocht nog een nieuwe snijmat waar ik hard aan toe was, een mooie porseleinen kersthanger en nog wat andere achtergrondstofjes. Die hebt je tenslotte nooit genoeg en ook daar heb ik al een toekomstig project voor in gedachte.

I hear you thinking... was that all? No it wasn't ... I also bought a new cuttingmat, a beautiful porcelain christmashanger and a few more backgroundfabrics.


Als laatste mocht er een klein schaaltje mee met kruissteekmotief waar inmiddels de suikerpot en het melkkannetje op staan. Zoiets mag zeker niet ontbreken in een huis waar geborduurd en gequilt wordt.

I also bought a small plate with a crossstitch motif for in the kitchen.


Bij thuiskomst lag ook het nieuwe boek The Farmers Wife Pony Club van Laurie Aaron Hird op de deurmat. Ze brengt het in eigen beheer uit en het is de opvolger van The Farmers Wife Sampler Quilt. Kijk zo kom je aan die toekomstige projecten, je hoeft ze niet eens op te zoeken... ze komen zo naar je toe :-)

When we got home I saw that the postman had delivered the new book The Farmers Wife Pony Club from Laurie Aaron Hird.


Here are some savings for your own little---or big---vacation plans; try this Orbitz promotional code

23 opmerkingen:

Elisabeth zei

Het klinkt als een super paar dagen :):)

Ineke zei

Dan is regen toch niet zo erg, maar een goede reden om binnen leuke dingen te doen. Prachtige stofjes heb je gevonden op je tour de quiltwinkel. Binnenkort foto's van je nieuwe projecten?

sylvia zei

hallo Carin, wat een leuk weekje, al was het wat vochtig....:)
Je hebt weer hard aan onze economie gewerkt..........:)
Inderdaad,laten we Rutten eens een voorstel doen, of zijn onze bedragen toch te klein???
Ik mis alleen een bezoekje aan de Sampler in Haarlem, vergeten???
Veel plezier met al je aankopen, en vandaag: de romantique!!! Want ondanks regen en onweer vannacht is het patroon toch zomaar weer in mijn inbox beland, met dank aan Angie!!
fijne zondag

Marianne zei

Goeiemorgen Carin,

Wat heb je heerlijke shop-dagen gehad! Ik moest toch wel heel hard lachen om die opmerking over Rutten maar je hebt volgens mij wel gelijk.
Ik was naar de tentoonstelling in Leiden en daar ging het ook niet slecht met de economie.
Tante Sarah is heel leuk om te maken,
ik heb de hexagonnetjes aan elkaar en nu gaan appliqueren, heerlijk al die reproduktie stofjes, toch?
Ik zet je in mijn lijstje met blogs, heel erg leuk om te lezen!
groetjes Marianne van de Sande

Liesbeth Wessels zei

Dank zij jou loopt onze economie weer op rolletjes. Geld moet rollen. Mooie dingen heb je weer gekocht. Ik mis in je verhaal dat je naar Leiden naar de tentoonstelling van het Quiltersgilde bent geweest. Haarlem is toch in de buur. groeten van liesbeht

Anoniem zei

Hoi Carin,

Leuke dingen heb je gekocht! Ben benieuwd naar de vorderingen van je nieuwe projecten. Op deze manier is de vakantie met regen wel door te komen denk ik.;)

groetjes,

Saskia

Elly's freubel hoekje zei

Hoi Carin,
Wat was het idd heerlijk ouwerwets gezellig gisteren!
De tijd vloog zonder dat we er ook maar enigsinds erg in hadden
En beppen of ons leven er vanaf hing (lol)geen tijd voor koffie of thee bijna
TOPPIE! zo lekker ongedwongen tips en ideeen uitwisselen
en dan héél toevallig is jou maatje ook mijn maatje geweest, hebben samen de Angelstory gemaakt bij Jaq...wat is de wereld toch klein
Jullie prachtige top's in wording hebben me onnoemelijk geinspireerd, thanks!
en die van Chistel Salgorollo, jaaah die blijft ook hier hangen hihi
dus mssch in de toekomst dat er zo wel drie geboren worden ;o)))
Dank voor jullie heerlijke gezelligheid
Dit zijn de gouden randjes dagen!
Voor mij meer waard dan een lintje :D
Dus nog effe nagenieten
Freubelgroet, Elly

Madammeke Ongeduld zei

ondanks de regen heb je wel een flinke buit binnen gehaald , je stofjes zijn een voor een prachtig

Tineke zei

wat hebben jullie een leuke week gehad,,regen of niet,het is en blijft genieten:) mooie aankopen..:)
Succes met al je moois:)

Phebe and Jane zei

Ondanks de regen klinkt het als een leuke week. En wat heb je lekker veel gekocht voor toekomstige projecten. Dat doe ik ook altijd hoor. Ik denk dat ik wel voor 5 toekomstige projecten stof heb liggen...
Groeten,
Marian

Mouse zei

oooo sounds like you managed to have fun despite the rain :) love all the fabric choices very yummy and nice tray too :) love mouse xxx

Inge zei

Zo, jij bent lekker bezig geweest! Wat een enorme buit en wat gaaf allemaal. De quilt van Christel vind ik ook helemaal geweldig, maar ik begin er niet aan, echt niet, hoe moeilijk het ook is, want hij is helemaal super, zucht.....

Fijne dag!

marijke's crea zei

Als je zoveel leuke dingen doet ben je de regen vast heel gauw vergeten! Prachtige aankopen en een leuke nieuwe afkorting geleerd, hihi, zal ik vast gaan gebruiken!
fijne zondag,groetjes Marijke

Simone zei

Jullie hebben het zo te horen heerlijk gehad, ondanks de regen!
Van welk merk is dat dienblaadje? Dat MOET ik hebben!!!! ;)

groetjes, Simone

Tineke zei

Zo te lezen heb je je prima vermaakt.
Mooie stofjes heb je gekocht.

quilting Jeannet zei

WAUW! dat is nog eens inkopen doen! en gewoon alles zonder enige gene laten zien, prima Carin, jij dacht, er komt vast nog véél meer regen, laat maar komen, ik zit droog tussen de lapjes, hahahaha, die tante Sarah intrigeert mij ook, alleen die hexagonnetjes he.....niet zo mijn favoriet....

groetjes, Jeannet

Anoniem zei

Hoi Carin,
vond het leuk jullie weer te ontmoeten en dan ook nog lekker buiten te zitten en gezellig te kletsen ook met Elly.En dan thuis de gekochte lapjes aaien en weer dromen over nieuwe projecten.....de dag kon niet meer stuk.
Mooi boek laat je weer zien ga meteen googlen.Boeken kun je nooit genoeg hebben net als lapjes,moeten( zoals gezegd werd gisteren )toch aan onze oudedag voorziening denken :-)))
Marianne S.

Anoniem zei

Nice to have you back, and it looks as if you will have enough quilting supplies to see you through the winter! Luckily rain doesn't prevent quilting....

Dear Jo zei

Ik wist helemaal niet dat Sylka-mode dicht gaat. Toen ik nog in Purmerend woonde was dat de enige quiltwinkel in de buurt, maar ze heeft inderdaad niet echt onze stofjes :)))))
Ben je in Haarlem zelf niet naar de quiltwinkel geweest? Vroeger was die superleuk en ik ben wel benieuwd hoe het er nu is, met andere eigenaren.
Maar jullie hebben het ondanks de regen wel leuk gehad, geloof ik. Gelukkig maar!!!

Annelies zei

Hallo Carin,
het is altijd zo leuk om bij je langs te komen en te genieten van je blognieuws en mooie creaties.
Ik vond het iid stil en ben vanochtend eerst eens bij je gaan kijken. Wat 'n mooie lapjes heb je gekocht. Het is niet alleen heerlijk voor jou om hier aan te gaan werken, maar zelf vind ik het ook erg leuk om iedere keer te zien hoe iets groeit! Wat mij betreft kan je niet genoeg kopen;)

Elza zei

Heerlijk al die lapjes en al die mooie dingen die je wilt gaan maken.
Door al die regen hebben we in Nederland nog nooit zoveel leuke dingen gemaakt deze zomer (ik tenminste wel)> Het beertje is ook een schatje.
Veel succes en plezier met jullie buit. Groetjes ELza.

Jane in Wales zei

Gelukkig dat het in een quiltwinkel niet regent! Wat heb je prachtige stofjes gekocht. Ik ben benieuwd wat daar allemaal uit gaat komen!
groetjes
Jane

Anoniem zei

Wat een leuke mini vakantie hebben jullie gehad. En een quilter laat zich door wat regen niet uit het veld slaan. Ben je niet bij de quiltwinkel in Haarlem zelf geweest? Je hebt ook geweldige aankopen gedaan. Die stof met het houtmotief is super!