Privacy verklaring

zondag 17 februari 2008

Van alles wat en Bob is jarig

Bob, onze oudste Jack Russel Terriër, is afgelopen woensdag (13 februari) 15 jaar geworden. Al een hele leeftijd en meneer doet het nog steeds uitstekend. Zijn gehoor is wel iets minder geworden, want roepen moeten we hem vaak hard en dan nog hoort hij het niet (of hij doet alsof, omdat hij ons niet wil horen) en ook zijn zicht is minder aan het worden, hoewel hij zijn etensbak wel altijd ziet, maar dat zal wel met zijn reukorgaan te maken hebben. En ach, als je als hond geteld in mensenjaren al 105 jaar bent, dan is het niet vreemd dat je een paar gebreken hebt.


Van de week heb ik 5 regenboogkussens in elkaar gezet, dus daarnaast heb ik niet veel geborduurd. Wel heb ik mijn 2e paasborduurwerkje gemaakt, zodat ik er nu nog maar 4 hoef te maken. Als ze alle 6 af zijn maak ik er ornamentjes van om in mijn boompje te hangen. De patroontjes zijn van Lizzie Kate (klik).


En uiteraard heb ik ook weer een aantal steken geplaatst op mijn Cirque des Cercles, want die wil ik zo snel mogelijk af hebben. Ik heb al een plaats gereserveerd in de kamer waar hij komt te hangen. Met elk steekje wat erbij komt vind ik hem mooier en mooier worden. Zover ben ik nu na 2 weekjes borduren.


De regenboogkussens die ik gemaakt zijn inmiddels allemaal weer goed aangekomen. Dit kussen was voor Jo en Marije met het thema herinneringen.


Het tweede kussen was voor Miranda met thema Vrije keuze.


Kussen drie ging naar Annie met thema seizoenen.


Kussen vier ging naar Suzanne met thema bloemen.


En tenslotte kussen vijf was voor Monique met thema elfjes en engelen.


Wat lezen betreft ben ik druk bezig met het boek van Lois Bourne: Gesprekken met een heks. Een zeer boeiend boek waar enorm veel informatie instaat maar ook ontzettend leuke en grappige verhaaltjes.
Lois Bourne (1928) is een Britse natuurheks die in dit boek haar meest omvattende ervaringen uit haar levenslange praktijk bundelt. Gaandeweg beantwoordt ze talloze vragen: hoe is het om heks te zijn? Hoe is het om magie te beoefenen, te helen, om voortdurend benaderd te worden door mensen die hulp zoeken? Ze is als sinds haar vroege jeugd helderziend en al meer dan 30 jaar praktiserend heks. Ze spreekt openlijk over haar opmerkelijke gaven en graaft diep in de filosofie achter de Kunst der Wijzen.
Het is een boek dat niemand onberoerd zal laten, dat met zuivere middelen aantoont dat mystiek en magie onlosmakelijk verbonden zijn met het leven en de ons omringende natuur.


Achterin het boek staat een mooie spreuk die als volgt gaat:

Hij die niet weet, en niet weet dat hij niet weet, is een dwaas - mijd hem.
Hij die niet weet, en weet dat hij niet weet, is een kind - onderricht hem.
Hij die weet, en niet weet dat hij weet, is in een slaap verzonken - ontwaak hem.
Maar hij die weet, en weet dat hij weet, is een wijs man - volg hem.
(uit Gesprekken met een heks van Lois Bourne)


Dan waren er ook nog een paar verjaardagskaarten klaar voor mensen van de verjaardagslijst van de CSL yahoo groep.

Voor Carine met thema honden

Voor Janien met thema beren

Voor Tineke met thema kikkers

Geen opmerkingen: