Privacy verklaring

zaterdag 23 februari 2013

Quilt in progress and a pig

Wat hebben een quilt in de maak en een varken nu gemeen? Nou eigenlijk helemaal niets, maar aangezien ik bezig ben met wat borduurwerkjes voor een ontwerpster die ik nog lang niet mag laten zien, schrijf ik vandaag over de quilt in de maak en een varken.

What have a quilt in progress and a pig in common? Totally nothing, but because I'm busy with some modelstitching for a Dutch designer that I can't show for a while, I write today about a quilt in progress and a pig.


Het varken maakte Michiel voor een collega die al enige tijd ziek thuis is en die zelf ook een varkentje als huisdier heeft. Het patroon is van Cotton Ginnys en heet Mini Puffs. Het enige waar hij moeite mee had waren de hoeven van het varken. De eerste poot met hoeven werd zelfs 5 keer gemaakt voordat Michiel hem goed vond, daarna was het een fluitje van een cent.

The pig made Michiel for a colleague who is sick home for a while now and that colleague has a pig as pet. The pattern is from Cotton Ginnys and its called Mini Puffs. The only thing that gave Michiel troubles where the hoofs. He made the first leg with hoofs 5 times before he found it okay, after that it was a piece of cake.


Hij gebruikte bedrijfskleding die niet meer nodig was, om het varken te maken en het heeft zelfs een echte krulstaart.

He used corporate clothing that was not needed, to make the pig and it has even a real pigs tail.


De quilt in de maak is niet van mij, maar van Trees die afgelopen maandag op bezoek kwam. Ze is deze quilt aan het maken van allemaal restjes en hij wordt toch mooi ! Als je op de foto klikt dan zie je deze een stuk groter.

The quilt in progress is not mine but from Trees who came to visit last monday. She's making the quilt from only scraps and thats so beautiful ! If you click on the picture you can see it bigger.


11 opmerkingen:

AnitaS zei

Wat leuk dat varken. Ik heb iets met varkens. Misschien door mijn achternaam/ Mooie quilt. Fijn weekend.

Lida zei

Beeldschoon varkentje, complimenten Michiel! Prachtige quilt, ben ook nog steeds met dat patroon aan het stoeien! Groetjes
Lida

Verona zei

prachtig varkentje. mooi gemaakt

idaviltcreatief zei

Prachtig varken, zowel de eerste als de tweede haha en het quilt is ook een plaatje, ben jij ook nog wel aan het quilten of ben je meer gaan borduren?

Sis Voorn zei

Ik vind het varkentje zo veel leuker dan in een pan...
Wat een leukerd !
Liefs Sis

sylvia zei

geweldig dat varken EN die quilt van restjes: weer het bewijs dat een eenvoudig patroon zo mooi kan worden!!

Monica zei

Leuk dit varkentje, en wat wordt de quilt van Trees mooi. Betty (atelierprins) heeft deze ook gemaakt, 'de antieke' en is op het ogenblik in het museum Oud Overschie te bezichtigen

Guusje, zei

Wat een leuk varken, en wat wordt de quilt idd erg mooi.

Anneke Bosch zei

Wat een schattig varkentje heeft je man gemaakt.

jolanda zei

Wat leuk dat varken!! Ik ben dol op varkens en het lijkt me enig om er eentje als huisdier te hebben.
Die quilt wordt prachtig... mooie manier om je restjes ook te gebruiken.

Julie zei

A very beautiful quilt and such a pretty little pig for your sick friend.