Privacy verklaring

maandag 11 april 2011

Sunny sunday afternoon

Wat doe je op een mooie zonnige zondagmiddag? Ik was bezig met een volgend blok van de quilt It takes two van Sue Daley ...

What do you do on a sunny sunday afternoon? I was busy with another block of the quilt it takes two from Sue Daley ...


En waar was Michiel mee bezig? Met 70 uilen braakballen uit te pluizen als wetenschappelijk onderzoek voor Natuurmonumenten. Ze willen vaststellen of de water spitsmuis al dan niet voorkomt in een bepaald gebied in Limburg. Voor een goed resultaat moeten er dan 60 tot 80 braakballen uitgeplozen worden.

And what was Michiel doing? He was busy taking 70 bird (owl) pellets apart for a scientific research for Natuurmonumenten (Society for preservation of nature monuments in the Netherlands. Is a Dutch organization founded in 1905  that buys, protects and manages nature reserves in the Netherlands). They want to see if  the Eurasian water shrew yes or no lives in a certain area in Limburg. For a good result  there must be 60 up to 80 pellets unravelled. 

The first owl pellets to unravelled / De eerste uilen braakballen voor onderzoek

What is there to be found / Wat zal er gevonden worden

What a small jaw / Wat een klein kaakje

This is the result of one owl pellet / Het resultaat van een uilen braakbal

Uiteraard werd er ook tijd gemaakt om een boswandeling te maken met dit mooie weer in een bos dichtbij huis.

And we made time to make a walk in a nearby wood with that beautiful sunny weather.


We kwamen weer veel prachtige dingen tegen, zoals ....

We did see some wonderful things, such as ...

European Peacock / Dagpauwoog

Young frogs / Jonge kikkers

Spring is in the air / De lente hangt in de lucht (de kevers heten Groot populierenhaantje)

Eurasian curlew / Wulp

En wat deden jullie gisteren?
And what did you yesterday?

16 opmerkingen:

Anoniem zei

wat een prachtige foto's,
groetjes Judith

Yvon (jioya) zei

Prachtige foto's Carin, ik ben gisteren met mijn moeder even een stukje wezen fietsen er stond in de Zaanstreek nog aardig wat wind dus het tochtje was niet al te lang, daarna hebben we naar Parijs-Roubaix gekeken.
Ik ben toen nog even wat aan het borduren geweest.
Vandaag was ik vrij en heb gelijk er van geprofiteerd, even een heerlijk eind door de polders gaan fietsen.

Groetjes Yvon.

Liesbeth Wessels zei

Gisteren heb ik voornamelijk niets gedaan. Heerlijk in de zon gezeten en 1 SBS blok gemaakt.'s Avonds voor het eerst buiten gegeten met ons 6-en. Heerlijk dit weer! groeten van liesbeth

Erna zei

Ha die Carin en ook Michiel, bedankt voor de mooie biologie les, mooie foto's.Ik was gisteren op een handwerkbeurs in Keulen en daarna in de auto naar huis,maar vandaag geniet ik van het mooie weer...
Liefs
Erna

Michelle zei

Good to hear you are enjoying the sunny weather! Michiel's work is so interesting. Thank you for all the lovely 'forest' pictures.

Anoniem zei

Wat een prachtige foto's. Uilen braakballen uitpluizen is heel leuk werk. Toen ik stage liep op school heb ik het de kinderen ook een keer laten doen. Ze vonden het geweldig !!
Een hele fijne dag !!

Corina zei

Mooie foto's! Helaas hebben we hier nieuwe lantaarnpalen langs de straat gekregen, voor die tijd vonden we zelfs wel eens zo'n braakbal voor de voordeur, of hoorden we grote nagels krassen op het dak!

Mireille zei

Dank je voor de mooie foto's van jullie wandeling. Ikzelf ben naar zee geweest, we zijn de lentekuis gaan doen in de caravane. Hij is dus klaar voor het nieuwe seizoen.
Heel interessant wat Michiel doet, heb er zo geboeid naar gekeken naar die foto's en zo leuk wat je allemaal in een braakbal kan vinden zeg. Heel fascinerend.

Gr,
Mireille

Roos zei

Aj, ik heb zondag de hele dag gewerkt maar als het even rustig was toch no even een steekje gedaan en s'avonds heb ik nog even in de tuin zitten quilten.
Groetjes Roos

astridvanbeers zei

Zondag: mijn moeder bezocht in Breda (115 km heen en 115 km terug) Daarna wat uitgedreven van de dag daarvoor. En nog flink geborduurd aan de SAL Romantique. Het weekend nog verlengd met de maandag, omdat we dan niet meer werken. Kortom het was plezant.

Jane in Wales zei

Leuk, dat paperpiecing - dat wordt een mooi blok.
Wat interessant om all die fotos van de braakballen te zien. Leuk werk lijkt me dat. En de andere fotos zijn ook zo mooi, vooral de kikker!
groetjes
Jane

Heleen zei

Nou, ik was geen braakballen aan het ontleden! Zondag was het een dag vol familie bezoekjes en helaas dus weinig van het mooie weer genoten. Wat een prachtige natuur hebben jullie daar. Je project van Sue schiet al lekker op zie ik. Lijkt me erg mooi worden.

A Joyful Chaos zei

Doing research on owl pellets is something I'll gladly let someone else take care of!

Elly's freubel hoekje zei

Hoi Carin en Michiel,
Jij gaat goed met je Seu, na die leuke dag in Hillensberg heb je de smaak goed te pakken!
Je bent met leuke, vrolijke stofjes bezig.
Nog een groot compliment voor michiel's prachtige top voor Jaq, ook jou bijdrage met de applicatie...geweldig mooi.
Ik heb zelf 2 blokjes van de sweet memories gemaakt afgelopen zondag, hierbij heb ik een fikse achterstand opgelopen, dus effe een vlekje wegwerken ;o)))
Wat een gave andere hobby heeft je DH.
Om zo een onderzoeken te doen wonen jullie ook perfect daar in Nederweert.
Ook hier bij ons in Rooy is "'t Royer-brook" een prachtig gebied om lekker te wandelen en te genieten.
Ik kom snel nog eens piepen naar je vorderingen.
Tot de volgende,
Grtjs Elly

Dear Jo zei

Wat ik die dag gedaan heb, is te zien op mijn blog en daar ben je al geweest :))))
Wat heb je leuke stofjes voor de Sue Daley quilt gekozen. Heerlijk fris. En dat klusje van Michiel lijkt me geweldig. Knap hoor, om alles zo nog te identificeren.

Gert zei

Wat een gezellig rondje heb je al gemaakt, met de Sue-mallen. Interessant om te zien wat er allemaal in zo'n uilebal ziet, en wat een kleine onderdelen. Knap om alles te herkennen.