Privacy verklaring

woensdag 4 april 2012

Banana bread

Vanmiddag komen er 3 quiltvriendinnen op bezoek dus er moest iets lekkers gebakken worden. Als eerste heb ik een appel-kaneelcake gebakken en daarna een bananenbrood. Deze laatste, die links op de foto staat, is heerlijk en ik wil graag het recept met jullie delen.

This afternoon 3 quilt friends will come to visit so I want to bake something. First I baked an apple-cinnamon cake and after that i made banana bread. This last one, on the left of the picture, is delicious and I will share the recipe.


Benodigheden:
100 gr. zachte boter
3 rijpe bananen
50 gr. ongezouten pecannoten
150 gr. rietsuiker
3 eieren, losgeklopt
1 theel. zout
150 gr. zelfrijzend bakmeel, gezeefd

Bereiden:
Vet een cakeblik in met een beetje van de boter en bestrooi met wat bloem. Verwarm de oven voor op 160 C. Prak de bananen met een vork en hak de noten fijn. Roer de rest van de boter en de suiker in een grote kom met een garde licht en romig en roer er dan de bananenpuree door.
Roer de eieren er voorzichtig door en voeg het zout en in porties het zelfrijzend bakmeel toe tot een egaal beslag. Giet het beslag in de vorm en bestrooi met de gehakte noten. Bak het brood in ongeveer anderhalf uur gaar in het midden van de oven. Als een sateprikker er droog uitkomt, is het brood gaar. Laat het brood afkoelen tot lauw en stort het dan op een schaal. Snij in dikke plakken.
Eet smakelijk !

Ingredients:
100 gr. soft butter
3 rijpe banana's
50 gr. crude pecan nuts
150 gr. sugar (sugar cane)
3 eggs, beaten loose
1 teaspoon salt
150 gr. self-rising flour, sifted 

 To prepare:
Grease and flour a cake pan. Preheat the oven on 160 C. Mash the banana's with a fork and chop the nuts. In a large bowl, cream butter and sugar until light and fluffy. Add the banana puree and mix softly.
Add the eggs, salt and flour and mix with slow hand. Put everything in the cake pan and decorate with the nuts. Put the cake pan in the middle of the oven and bake it in about 1 1/2 hour. Let the bread cool down a bit before you take it out of the cake pan. Enjoy !

~~~~~~~~~~~~


Michiel is veel bezig met het vrijwilligerswerk in de natuur maar toch vond hij nog de tijd om een lapje te borduren voor de Regenboogkussens. Het thema was muziek en hij borduurde deze kikker die druk bezig is met het spelen op de banjo.

Michiel is very busy with his volunteer work in the nature but still he found time to stitch a piece for the charity Rainbowpillow. The theme was music and he stitched this frog who is playing the banjo.


14 opmerkingen:

Ann zei

Hoi Carin,
Ik had het recept voor die bananencake als n's opgepikt bij één van die Amerikaanse ontwerpsters = ook met drie bananen - ideaal om van de bruinere en gevlekte exemplaren af te geraken ... en superlekker!
Alleen die pecannoten stonden er niet bij, dus dat ga ik de volgende keer n's uitproberen.
Een leuk borduurtje die kikker. Waar heeft Michiel deze opgepikt?
Groetjes,
Ann

Fem zei

Ziet er lekker uit Carin, veel plezier vanmiddag!
groetjes, Fem

Shirley zei

Oeh Carin, dat ziet er heerlijk uit, mijn zus maakte ze ook altijd, maar zonder noten. Ik heb even uitgerekend hoeveel punten 1 plak kost, in het kader van de DDC; de hele cake is 50 punten waard, dus als je er 15 plakjes uit kan halen, ben je maar 3 punten aan het opsnoepen. Jee, ga ik dus ook eens maken! Haal je maar 12 plakken er uit, lekkere dikke jongens dus, dan ben je 4 punten kwijt.

Shirley zei

ik heb dan wel voor halfvolle roomboter gerekend, weet niet welke jij pakt?

Shirley zei

ik heb dan wel voor halfvolle roomboter gerekend, weet niet welke jij pakt?

Anoniem zei

Hoi Carin !!
dat ziet er ontzettend lekker uit. Dankjewel voor het nederlandse recept voor banana bread. Ik had een engels recept, maar allemaal gerekend in cups. Dat vind ik met boter wat onhandig ; )
Wat een mooie kikker !! Ik houd erg van kikkers en padden
Een hele fijne dag.

AnitaS zei

De dames worden verwend met dat lekkere brood Leuke kikker.

Barb zei

Carin is there no end to your talents. I will have to try that Banana bread when the family are over as it has eggs in DH cannot eat it, so I dare not make one just for me!!
Any news on Macbowy.
Michael has done a good job on the frog but I don't want anymore frogs lol.

dixiesamplar zei

Those breads look so yummy!! And what an adorable finish for Michiel...love frogs (except the stitchin' kind, LOL).

Anoniem zei

jummie, en wat een leuk borduurtje

Michelle zei

Dat klinkt weer erg lekker!

Anoniem zei

En de cake en de gezelligheid zijn voor herhaling vatbaar,nogmaals dank je wel,
Marianne S.

Anoniem zei

mmm ziet er lekker uit.

prachtige kikker, mooie felle kleuren

Anoniem zei

mmm ziet er lekker uit.

prachtige kikker, mooie felle kleuren