Privacy verklaring

vrijdag 2 september 2011

And a few more blocks

Goh ... het werd weer eens tijd om een logje te schrijven. Ik ben de hele week bezig geweest om de resterende blokken voor rij 2 en 3 van de Antique Sampler af te maken en dat terwijl het maar 4 kleine en 1 groot blok waren. Maar ze zijn af en dat is wat telt.

It was time to write another blog message. I was busy this week with the last blocks for row 2 and 3 of the Antique Sampler and it only where 4 little and 1 large block. But they are finish and that is what count.
De komende dagen zal ik druk bezig zijn met de eerste 3 rijen aan elkaar te zetten dus vervelen zal ik me zeker niet. Van de week kwam ook een quiltboek binnen dat ik al enige tijd op mijn verlanglijstje had staan maar dat ik niet kon vinden bij bookdepository waar ik normaal mijn boeken bestel. Na toch eens via google gezocht te hebben kwam ik uit bij boekhandel v.d. Moosdijk in Someren (slechts 1 kwartier rijden van ons af) en die hadden het op voorraad. Omdat Michiel deze week het erg druk had op het werk heb ik het boek met de post laten komen. 
Het boek heet Louisa May Alcott - quilts of her life, her work, her heart van Terry Clothier Thompson. Louisa leefde van 1832 tot 1888 (de Civil War jaren) en was de schrijfster van de roman Little women. Daarnaast maakte ze ook quilts.

The next few days I shall be busy with putting the first three rows together. I also got a quiltbook this week which I realy wanted. Its called Louisa May Alcott - quilts of her life, her work, her heart by Terry Clothier Thompson. Louisa lived from 1832 till 1888 and she wrote the novel Little women. She always was a quilter.In het boek staat een erg mooie applicatie quilt, die uit 9 cameo blokken bestaat en die haar leven uitbeelden, kompleet met de patronen en daarnaast staan er nog enkele andere patronen in.


In the book there is a beautiful appliqué quilt, made from 9 cameo blocks and they tell about her life. The pattern is in the book and also some other quilt patterns.8 opmerkingen:

Inge zei

Wat een prachtige blokken!
Het boek lijkt me ook wel wat. Ik kende het helemaal niet.

Fijn weekend,
Inge

marijke's crea zei

Zo dat zijn mooie blokken en leuk dat je het boek aan ons laat zien en er wat over verteld! Dat zouden we eigenlijk allemaal moeten doen, want er zijn heel veel leuke boeken die we niet kennen omdat we van het bestaan niet afweten.
Super goed initiatief!
groetjes Marijke

Anoniem zei

Mooi blokjes!!!!

Anoniem zei

mooie combinatie's!!!!
MarianneS.

Cross Stitch Queen zei

Just became a new follower because I am drooling at your quilt blocks and can't wait to see more of them.

How pretty and romantic everything is. I am sure that the blocks will look great together. They already do!

Have a wonderful weekend!
CSQ
Http://betweenthestitches.blogspot.com

Margott zei

Wonderful blocs:-) At the last time I couldn´t leave my comment...I didn´t know why. But this time it "comes", without problems:-))
This book is just beautiful, such as all your works!
Have a very, very nice weekend!

Liesbeth Wessels zei

Mooie blokken en Louis May Alcott heeft ook een bijdrage geleverd aan het verhaal achter de blokken van de Ciwil War op de site van Barbara Brackman. Dappere vrouwen, die lef hadden. groeten van liesbeth

Anoniem zei

prachtige blokken en wat een mooi boek,
groetjes Judith